Kisatoru on seadeldis, kuhu sisse saab oma emotsioone ja tundeid saata. Kuna jonn on biolagunev, siis kisatoru ühe otsa võib julgelt maa sisse kaevata. Filter toru otsas väldib seda, et jonn teisi nakkaks. Ja kui kisatoru otsa panna kõlar ja sisse naerda, siis saab kõigil tuju heaks.

II koha saavutas 7-aastase Eliise Kleeni Otsustamise masin. Õige otsuse tegemine võib osutuda väga keeruliseks ja aeganõudvaks protsessiks. Eliise aparaat tuleb meile appi – aitab meil otsuseid langetada ja seda lustakal ja põneval viisil.

Evelina Matjušenko (9a) mõtles välja Muusikaväljaku. See III koha töö sobib ideaalselt Lottemaa metsade vahele. Laulvad kännud, põrisevad puujupid ja linnulaulu meenutavad kellukesed – musitseerimine ja komponeerimine pole eales vahvam olnud.

Kõiki finaali jõudnud leiutajad premeeriti Lottemaa piletitega. Kolme parima töö autorid saavad aasta jooksul külastada koos perega Eesti kõige ägedamaid pereatraktsioone – Lottemaa, PROTO avastustehas, AHHAA teaduskeskus, Lennusadam, Super Skypark jt. Lisaks saavad 3 parimat mõnusa spaapuhkuse Pärnus, 4* spaahotellis Estonia Resort Hotel & Spa.

Kõige olulisem ja erilisem auhind on aga see, et võidutöö ehitatakse Lottemaale kõigile külastajatele vaatamiseks ja inspiratsiooniks. Võistlus kulmineeruski pühapäeva, 27.06 Lottemaal kisatoru piduliku avamise ja parimate autasustamisega.

„Juba neljandat korda sai Lottemaa endale atraktsiooni, mille idee autorid on lapsed. Leiutamiskonkurss näitab meile, kuivõrd tabavalt näevad lapsed meie ümber üles kerkinud probleeme ja tänu konkursile saavad nad väljendada ka oma muret ja toetust. Kui esimesel aastal loodud võtmega kommipaberiavaja leiutis võttis eesmärgiks teadvustatud magusatarbimise, siis teisel aastal oli meie ees leiutis, mis oli seotud vaimse tervise hoidmisega. Eelmisel aastal oli tubli pool kõigist laekunud töödest suunatud keskkonnaalaste väljakutsete lahendamisele. Tänavu tuleb taaskord tegeleda oma emotsioonidega ja vaimse tervisega,“ kommenteeris Eesti laste leiutisi Lottemaa teemapargi turundusjuht Kaire Lerg.

Leiutamine teeb elu huvitavaks!

MIKS ON ÕUNAPUUL 10 ÕUNA? Vastuse saad teada, kui tuled vaatama uut kogupereseiklust "Lotte ja vana õunapuu saladus". Piletid müügil SIIN.

Jaga
Kommentaarid