Kui armastad loodust ning imetled kunstnik ja kirjanik Edgar Valteri loomingut, on Pokumaa sinu jaoks just õige koht! Pokukoda on Eesti unikaalseim palkehitis, kus annab lastega mõnusalt ja harivalt aega veeta ning tutvuda Edgar Valteri elu ja loominguga. Padasoomäe, Hauka talukoht ja matkarajad kutsuvad muinasjutulisse metsa. Seal saab matkata mööda matkamängurada, suurt ja väikest taimerada, laanetarga- ning kratirada. Vanad talukohad annavad võimaluse kiigata auväärse ajalooga hoonetesse (tare, ait, suitsusaun, metsaküün) ning juhul, kui kutsute oma teekonnale kaasa giidi, saate pokurahva, vana taluarhitektuuri ja metsade kohta veel palju-palju enam teada.

Suvi hakkas Pokumaal punase maasika päeval, 12. juunil suure särtsuga ja nüüd ootame armsaid külalisi iga päev! Iga natukese aja tagant kõlab Hauka talu õunaaias kaunis muusika ning suve teises pooles matkame koos Edgar Valteri metsa- ja maaliradadel etendusega „Möbleeritud mets“. Puuko toidutares saab Etsi kanget kohvi, pokukaussi, nõiatüdruk Iika võlupraadi ja muud keelt alla viivat. Pokud ootavad kõiki puhkama, hullama, kultuuri nautima, matkama ja sööma!

Lisaks toimuvad Pokukojas etendused, kontserdid ja muud sündmused. Esile võib tuua järgmised kontserdid:

9.07 Kadrioru Katusetrio
23.07 Siiri Sisask
21.08 Jaan Sööt
14.08 Tiit Kikase laserkontsert

Lisainfo:
pokumaa.ee
koda@pokumaa.ee
+372 5342 5054

Cantervilla

Põlvamaale Pikajärve külla saabujat tervitab juba eemalt suursugune maakivist mõisakompleks uhke lossiga. Lossi kõrvalhoonetes ja välialal tegutseb Lõuna-Eesti suurim mängumaa, kus on omavahel põnevalt ühendatud minevik ja kaasaeg.

Atraktsioone leidub nii palju, et mängumaale tasub jääda terveks päevaks. Alustada võib veepargis hullamisega ja liuradadel liuglemisega või proovida hoopis Eesti kõrgeimast veetuubirajast alla kihutada, kuid leidub ka atraktsioone, kus on vaja osavust ja kiirust, näiteks lasermäng, hobuste võiduajamine, palliralli või tuletõrjemäng. Mõned atraktsioonid on aga sellised, mis panevad südame kiiremini lööma, näiteks mitmed erinevad karussellid ja rongisõidud, õuduste labürint, kardisõit ning põrkeautode sõit.

Samas on külastajad tunnistanud, et Cantervilla loss jääb neile meelde atraktsioonide pärast, millega nad kuskil mujal kokku pole puutunud. Muidugi meeldib lastele ka batuutidel hüpata ja ronimisväljakul ronida, aga Cantervillas on palju heas mõttes eriskummalisi atraktsioone, mis pakuvad lastele uutmoodi põnevust.

Kel jääb ühest päevast väheseks, saavad majutuda muinasjutulises lossi peretoas ning nautida mõisahärraks ja mõisaprouaks olemist. Lossi restorani terrassilt avaneb maaliline vaade Pikajärvele ja mõisapargile ning see ongi koht, kus perega õhtusööki nautida ja end erilisena tunda.

Cantervilla loss pakub majutust aasta ringi kuni 90 inimesele.

Cantervilla lossi mängumaa on avatud 19.06.–21.08.2021.

Lisainfo:
cantervilla.ee
info@cantervilla.ee
+372 5340 3523

Kalevipoja koda

Kalevipoja koda on parim paik meie kodumaal, kus avastada Eesti rahvuseepose legendi. Pärast koja külastust teab igaüks Kalevipojast kõvasti rohkem kui enne. Kalevipoja kojas on põnev igas vanuses inimestel. Esiteks soovitame ära käia maailma parimas Kalevipoja muuseumis, sest seal saab ise otsustada, kui palju sa uudistada soovid. Näiteks saab muuseumis ise teatrit teha, terve eepose ära kuulata, läbi kunsti Kalevipoja tegusid uurida, Lennukis maailma otsa reisida, Kalevipoja lühifilmi vaadata, Tarkuseraamatut lahti muukida, silda ehitada jne, jne. Julgemad saavad Põrgus ka ära käia ja Sarviku endaga võidelda.

Mänguhoovis saad ellu äratada Kalevipoja tööriistu, näiteks panna voki keerlema, saagida kahemehesaega, lasta adral liugu, astuda ämbrisse, ronida kirve otsa, lükata linguga suur hoog sisse. Ja kui sellest jääb veel väheks, siis ootab sind seikluspark – kõrgrada „Lennuk” ja madalrada „Seiklus Kalevipoja jälgedes”. Lisaks sellele võid veel otsida üles Kalevipoja mõõga Kääpa jõest, Edward von Lõnguse pildi Kääpa külast ja kollase akna mäe otsast. Avasta rahvuseepose legendi!


MTÜ Eesti Mootorispordi Ajalugu – MOMU

Mida põnevat pakub MOMU Mootorispordi muuseum?

Eesti mootorispordi 100 ja enam aastat, autosport, motosport, veemoto läbi sajandi. Vaatamist ja avastamist kogu perele – 4000 ruutmeerti suuruses ekspositsioonis on väljas üle 250 auto, võistluspaadi ja mootorratta, isade ja vanaisade masinad. Eesti mootorispordi tööstuse ajalugu 1938. aastast, kaheksa ettevõtet tootsid tööstuslikult võistlusmasinaid, lisaks kümned iseehitatud sõidukid. Suurimatest suurim – Tallinna Autode Remondi Katsetehas (TARK), mille toodangut – Estonia vormelautosid – võib kohata kogu maailmas.

Muuseumit hakati looma 1985. aastal TPI Autokateedris ja aastate jooksul on asukohti olnud mitmeid. 2007. aastast asub MOMU 1923. aastal ehitatud Ellamaa elektrijaama hoones, mis on kultuurimälestis. Restaureerimine kestis kümme aastat. Auto-motospordi juubeliaasta tähistamiseks loodi MOMU aiaalal Pirita-Kose-Kloostrimetsa raja mudel, mida ümbritseb pargiala.

Lisainfo:
momu.ee
momu@momu.ee
+372 501 8808

Jaga
Kommentaarid