Sul on ainult praegune hetk
Beebid ei veeda aega juureldes möödunu üle. Kui nad miskipärast pahaseks saavad, siis on nad juba mõne minuti pärast sellest üle saanud ega mõtle sellele enam. Nad ei tee ka plaane tulevikuks. Nad elavad käesolevas hetkes ja see sobib neile suurepäraselt.
Värske emana tunnen ma tihti, et kõike on liiga palju ja muutun ärevaks. Mul on pidevalt kiire ja ma leian harva võimaluse, et nautida just siin ja praegu toimuvat. Aga iga kord, mil ma Avaga mängin, saan ma aru kui kaunis iga sekund on, kui me laseme kõigel olla. Mu tütar ei muretse selle üle, mida me homme teeme. Tema kogu maailm on selles hetkes ja ta keskendubki just sellele. See oli ka minu jaoks suurim õppetund. Muuhulgas ka kõige raskem. Aga kindlasti kõige väärtuslikum.

Kõiges on midagi ilusat, seda tuleb lihtsalt osata märgata
Enne Ava sündi kartsin ma, et pole suuteline lõputult kõristiga mängima või pole ma äkki piisavalt kannatlik, et mingeid asju aina uuesti ja uuesti teha. Aga endalegi suureks üllatuseks naudin ma maailma koos temaga avastamist. Isegi kui see tähendab tosin korda päevas puudele ja autodele osutamist või lõputut lillede nuusutamist. Talle pakub nii palju rõõmu näha puid, erinevas vanuses lapsi, loomi ja ta lehvitab isegi väikestele putukatele, keda märkab! Ta leiab kõiges midagi ilusat ja tal on alati põhjus naeratamiseks. Mina proovin talle õpetada tänulikkust, aga tema õpetab mulle seda, et on niivõrd palju asju, mille üle tänulikkust üldse tunda.

Ära anna kunagi alla
Võib-olla oled sa mõnikord näinud beebit näiliselt anna andmas. Näiteks püüdes end ümber keerata, roomata või midagi kätte saada. Võimalik, et nad ka ärrituvad sel hetkel. Aga ilmselt pole beebit, kes mõtleks „Olgu, kõndimine pole ilmselgelt mulle, ma ei saa hakkama ja mulle aitab, mina enam ei proovi." Selle asemel proovib ta aina edasi ja edasi kuniks ühel päeval tuleb see välja. Kas see pole mitte oluline õppetund järjekindluse kohta ka täiskasvanutele?

Koristamine ja söögi tegemine võib oodata. Lähedus lapsega on alati olulisem
Sinu beebi jaoks on kõige oluline su kohalolek. Tema jaoks on oluline, et sa oled sina ise, mitte see mida sa teed või ei tee. Enne Ava sündi ei olnud mul kunagi aega. Praegu usun ma, et enne laste saamist on keeruline mõista, mida kiired ajad üldse tähendavad. Sellest hoolimata tundub „mul on nii kiire" elustiil olevat ühiskonna poolt idealiseeritud. On meie töö leida aega asjade jaoks, mis on päriselt olulised ja prioriteedid paika seada!

Armastus võidab kõik
Beebi ei pea viha. Ta võib hetkeks kurjaks saada, aga sekund hiljem sulle naeratada. Beebisid ei kontrolli nende ego ja nad ei karda anda märku, et vajavad rohkem hellust. Me sünnime täiuslike pisikeste inimestena, kes ei karda elada hetkes ja teha täpselt seda, mida hing ihkab. Ometigi muutume me ühel hetkel stressis täiskasvanuteks, kelle jaoks on on teiste arvamus olulisem enda südamesoovidest. Võib-olla kui me vaataks avatuma pilguga ringi, siis mõistaksime, et meie lapsed ei sünni siia ilma mitte selleks, et meie neid õpetaks, vaid hoopis meid õpetama..

Allikas: scarymommy.com

Jaga
Kommentaarid