Selles kodus elavad:

Jasper (1)

Joanna (3)

Liis (33)

Kaspar (33)

Liis: “Enne laste majjatulekut olin väga korralik, vaibal narmad reas ja liistude pealt tolm võetud. Tuba püsiski kogu aeg korras, isegi koristada polnud suurt vaja. Nüüd on lõputu koristusring – ühest toast teise, tolmu­imeja ja lapiga. Kui sõbranna helistab ja küsib, mis teed, vastan: “Pesen põrandat…” ja nii iga kord. Kõige tüütum on toit. Sööme köögis, aga ikka on nuudlid ja riis toas diivani all. Enim segadust tekitavad siiski pisikesed mängu­asjad. Õhtul üritame ikka asjad tagasi kastidesse panna, muidu lapsed ei õpigi kraamima.”

Selles kodus elavad:

Arabella (1)

Katariina (1)

Eleanora (6)

Piret (35)

Mairo (37)

Memm (81)

Piret: “Detsember oli hea kuu. Siis ütlesime lastele: “Kui õhtul jäävad asjad laiali, tulevad räpapikud. Mis pole omal kohal, selle viivad ära ja tagasi enam ei too.” See innustas lapsi hästi. Kahjuks enam pole detsember.

Katariina on meil koristaja, Arabella lammutaja. Kata paneb asjad oma kohale, Arabella võtab kohe välja. Vahel sõidab mul katus pealt ära ka. Aga siis kohe mõtlen, et see aeg on ju nii lühike, mil segadust taluda tuleb. Edasi võin istuda üksi oma korra ja puhtuse keskel. Kuid aeg-ajalt on hea tunne küll, kui tuba on korras, näiteks kui oleme Haapsalus ja Memm on koristanud. Mõnus!”

Selles kodus elavad:

Emil (1)

Anete (11)

Elin (32)

Jako (35)

Elin: “Nii tore, et me esimest korda elus ei pidanudki koristama, kui külalised tulid. Saime olla pildil, nagu päris elus... vahel on. Korra nädalas käib meil lapsehoidja, mis motiveerib mind koristama – et ta kohe tagurpidi uksest välja ei läheks. Vahel kraamime koos perega, näiteks pühapäeval. Jaotame toad ära ja teeme kõik korda. Koristaja peale olen ka mõelnud ja mõtlen endiselt. Õnneks on meil nii väike korter, et kui näiteks ema helistab, et istus bussi peale ja tuleb meile kahe tunni pärast, jõuan selleks ajaks kõik läikima lüüa. Ja oma meest pean kiitma: ta on igasse tuppa kappe ehitanud. Nii on igal asjal oma koht, mis teeb elu palju lihtsamaks.”