Plaanis oli 34 kodusünnitust, kuid seitse peret sünnitasid erinevatel põhjustel siiski sünnitusmajas. Üks beebi oli tuharseisus, kahel oli kodu haiglast liiga kaugel, ühel oli enneaegne lootevee puhkemine, ühel olid vastunäidustused ja kaks sünnitajat mõtles haigla kasuks ümber. Toimus üks planeerimata kodusünnitus ja üks kodus alanud sünnitus lõppes sünnitusmajas.

28 sünnitusest olid 13 tüdrukud ja 15 poisid. Esmasünnitusi oli viis, teine sünnitus oli 12 naisel, kolmas 9 naisel ja neljas kahel sünnitajal. 17 sünnitust  toimus Tallinnas, 10 Harjumaal ja 1 väljaspool Eestit koostöös kohaliku ämmaemadaga. Vannis olid sünnituse ajal 22 naist (79 %), neist 18 ka sünnitas vette (64 %). Peresünnitusi oli 28 (100 %). 11 naise jaoks oli see teine ja ühe jaoks kolmas kord kodus sünnitada. 16 naist sünnitasid kodus esmakordselt.

Kahel korral tekkis sünnituse ajal vajadus viia ema üle haiglasse. Looteveepõie avamist ega lahkliha lõiget ei tehtud 2017. aastal kordagi. Lahkliha oli terve 20 sünnitajal (71 %), lahkliha I järgu rebend kolmel ja II järgu rebend viiel naisel. Vahetult pärast sünnitust ei vajanud ükski vastsündinu haiglaravi.

Ämmaemand Ingrid Kaoküla asutas Kodusünnitus OÜ 2014. aasta detsembris, et pakkuda esimese ämmaemandana Eestis kodusünnitust planeerivatele peredele ametlikult võimalust sünnitada turvaliselt kodus. Lisaks temale osales eelmisel aastal sünnitusel viiel korral doula ja teine ämmaemand kolmel korral.

2018. aasta veebruaris täitub Ingrid Kaokülal 31 aastat töötamist ämmaemandana. Sellest esimesed 20 aastat erinevates sünnitusmajades (Keila, ITK, Fertilitas). Viimased 22 aastat on ta aidanud ka kodudes lastel ilmale tulla. "Kodusünnituse planeerimise eelduseks on terve ema ja hästi kulgenud rasedus. On tähtis, et rasedust on jälgitud, vajalikud uuringud tehtud, oodatav laps on terve ja kodu ei asu lähimast sünnitusosakonnast kaugemal kui 30 kilomeetrit," rõhutab ta.

"Planeeritud kodusünnituse eelisteks võrreldes haiglas toimuva sünnitusega on väiksem vajadus sünnitusabialasteks sekkumisteks, võrdsed või paremad sünnitusabi kvaliteedinäitajad nii emadel kui lastel ja suurem emade rahulolu sünnituskogemusega. Planeeritud kodusünnituse riskid on seotud aeglasema jõudmisega abini sünnitusabi ohuolukordades."

Igakuised sünniuudised FB lehel https://www.facebook.com/kodusynnitus.ee