Loe, millest värskes Peres ja Kodus veel kirjutame SIIT

Järgnevalt vaid mõned kümned näited sellest, mida Eesti lapsed kurdavad. Osad, kes helistavad või kirjutavad, on täiesti tavalised lapsed tavalistest peredest. Mida aga teha, et sinu laps taolistesse muredesse ei upuks, kuidas seda ennetada ja teda aidata?

· Üks tüüp kirjutab mulle messengeri ja käsib endast paljaid pilte saata. Aga ma ei taha seda teha. Ma ühe pesuga pildi juba saatsin ja nüüd ta ähvardab, et kui ma uusi paljaid pilte ei saada, siis saadab selle esimese pildi kogu mu klassile edasi. Ma tõesti ei tea, mida tegema pean, ma nii kardan. Ta ütles, et kirjutab mulle jälle kell neli ja kui ma selleks ajaks pole talle uut pilti saatnud, siis ma alles kahetsen seda. Mida ma peaks tegema, ma ei julge oma vanematele sellest rääkida.

· Elu tundub mulle viimasel ajal väga mõttetu ja ma tunnen, et kui ma kuskilt abi ei saa, ei ole elu enam elamist väärt. Ma tunnen, et keegi ei hooli sellest, kas ma elan või suren. Et ma olen lihtsalt üks suur tüütus kõigile, kes minuga kokku puutuvad. Ma olen viimased kolm nädalat ainult voodis lamanud ja patja nutnud, kuna mul puudub motivatsioon midagi muud teha. Mul on juba kaks aastat nii läinud, aga viimase kuu jooksul ei ole olnud ühtegi päeva, kus ma poleks kaalunud enesetappu, et ma ei peaks enam nii jätkama. Mul hinded lähevad aina halvemaks, sest ma ei saa mitte midagi aru ja ei julge üle küsida infot.