Kes tohib öelda, milline on hea ema?

Maailmas pole suurimat armastust kui emaarmastus. Kuid alles siis, kui ka ema enesearmastus on sama suur, jõuab pere õuele õnn, tõdesime Pere ja Kodu vestlusringis, kus osalesid Teele Viira, Mailis Reps, Gertrud Treumund ja Brigitta Davidjants.

Titega tööle!
"Iga kord lapsehoolduspuhkusele jäädes olen ma endale lubanud, et võtan aja maha ning keskendun lapse kasvatamisele ja kodus puhkamisele. Ja iga kord olen ma seda lubadust varem või hiljem murdnud," kirjutab Laura Kõrvits.

Poiss või tüdruk?
"Ma olen tõupuhas klikisöötade ohver. Andke mulle natukenegi intrigeeriv pealkiri ja ma vajutan sellele sekunditki mõtlemata," tunnistab Mihkel Raud otsekoheselt. „Väike rokitšikk või -kutt? Tanel Padar paljastas tulevase lapse soo!” Klikkisin, ja ma polnud ainus. Kui Delfi statistikat uskuda, oli see päeva loetuim lugu. Ja põhjusega. Esiteks käib jutt Tanel Padarist. Ja teiseks sisaldas pealkiri kõige olulisemat lubadust kõigi lubaduste seas: vajuta siia ja saad teada, kas Taneli perre sünnib poeg või tütar. Ja see on – uskuge või mitte – oluline asi.

Kuidas sa jaksasid, vanaema?

"Oleme saunalaval kahekesi – vanaema ja mina. Vanaisa ehitatud pisikeses lavaruumis on ühe elektripirni valguses hämar. Väga kuum on ka." Elis Aunaste meenutab vanaemaga koos kasvamist.

Meie poolteisekilone Pöial-Liisi
„Kuidas sa reageerid, kui oled teada saanud, et saad enneaegse lapse emaks? Loomulikult ma nutsin ja guugeldasin ja veel kord nutsin. Tundsin, et ma pole veel valmis emaks saama. Ja muidugi pole valmis ka kõhubeebi,” jagab oma 1,5kilose beebi sünnilugu Essi (28).

Tabuteema – tahan tütart, mitte poega!
Kas ema, kes soovib väga tütart, peaks tundma end selle pärast süüdi? Ja mis saab siis, kui see soov ei täitu esimesel, teisel ega kolmandalgi korral?

Me ei karda enam autismi!
Algul ei osanud neljase Tomi vanemad midagi kahtlustada. Poiss oli sünnist saati rõõmus laps, sõi, magas ja arenes hästi. Tagantjärele targana oskab ema siiski välja tuua varajasi ohumärke, mis viitasid autismile.

Hommikust õhtuni lapsi magama pannes
Beebi ärkab esimesest päevaunest, vanem laps on vaja lõunaund magama saada. Suurem tõuseb, pisem tuleb juba päeva järgmisesse unne suigutada. Kuidas napi vanusevahega laste unekarussell ühes rütmis liikuma panna?

Oh ja Ah matkateel...

Kutsega “lähme jalutame värskes õhus, sest see on nii tervislik” sa lastest loodusesõpru ei tee. Väikeettevõtjast matkafänn Pille jagab ideid, mille abil tema tütardest Kertust (10) ja Liisast (8) andunud matkasellid said.

Taltsuta laste kadeduseuss!
Kui lapsi on rohkem kui üks, on sageli pere soovimatu lemmikloom väike tüliõuna purev kadeduseuss. Peleta ta minema!

Tõeliselt nutikalt ekraani ees
Nutiseadmeid lastele keelata pole mõtet, nende kasutust targalt suunata saab aga küll! Jagame ideid, kuidas lasteaiaealisi nendega mõistlikult ümber käima õpetada.

Riigimehelikud sammud enne isapuhkust
Kui näitleja Mihkel Tikerpalu üheksa kuud tagasi Kirke isaks sai, kartis ta kõige rohkem, kuidas tulla toime magamatuse ja vaimuteravust nõudva pingelise teatritööga samal ajal. Kuidas siis läks?

Lapse jonnihood ajavad mehega tülli
“Meil on kodus kahe ja poole aastane, kelle jonnihood on viimasel ajal muutunud päris raskesti talutavaks. Olukord kodus on nii pingeline, et see ajab meid mehega tülli,” kirjutab Liisa.

Prantsusmaa peidetud pärl
Andorra piiri ääres Prantsuse Püreneede jalamil Aigues-­Vives’ mägi­külas elab vaid 600 inimest. Nende hulgas ka kaks eestlast – Elke Aun koos 11aastase poja Hugoga.

Põnn rattatooli ja teele!
Kevad on hinges. Võtaks kõige pisemadki kaasa ja läheks rattaga sõitma, kuid poes tunduvad kõik rattatoolid ühesugused. Millest siis valikul lähtuda?

Kui ninast tilgub verd
Väike Hugo ärkab vahel verise padja ja linade vahel – see tekitab talle suurt hirmu. Teda nimelt tabavad ninaverejooksud just öösiti.

Robertile pani nime venna

“Rakett 69” saatejuhi Aigar Vaigu ja tema kaasa Ave pere sai sügisel lisa. Viiene Albert on nüüd uhke vanem vend, kes väikse Roberti magusaimalt naerma ajab.