Kirke Mirjam (12) läheb tantsupeole Tartu Ülikooli rahvakunstiansambliga.

“Tantsusammud jäävad mulle justkui iseenesest meelde,” kiidab tüdruk, kelle lemmiktantsud on “Kirisabalind” ja “Kalle Kusta”.

Nele (8) ja Eerik (8) lähevad tantsu­peole Reiniku Sumisejatega.

“Kui inimesed koos tantsivad, on nii ilus!” õhkab Nele, kelle lemmiktants on “Oige ja vasemba”, lemmiklaulja aga Liis Lemsalu. Eeriku lemmiktants on jälle “Plaks ja pliks” ning lemmikmuusikaks seesama muusika, mille järgi tantsib.

Õed Greete (13) ja Rebeka (11) lähevad tantsupeole rühmaga Härmatis, laulupeole Miina Härma gümnaasiumi kooriga.

Tüdrukutele meeldib rohkem tantsida kui laulda. “Tantsupeol on ühel tantsijal palju suurem osa kanda kui ühel lauljal laulupeol,” selgitab Greete. Siiski – lemmiktantsijaid neil pole, ent lemmiklaulja on mõlemal ühine: Billie Eilish.

Õed Lisette (11) ja Ketlin (9) lähevad Tallinna laulupeole Tartu Tamme kooli mudilaskooriga. Tartu laulu­peol käisid nad Laulupesa kooriga, õed Eliise (10) ja Marie (8) Ilmatsalu põhikooli mudilaskooriga.

Ketlini, Eliise ja Marie südame paneb laulukaare all kiiremini põksuma laul “Nagu muinasjutt”, Lisette oma aga “Tahan, ei taha”. Tüdrukute lemmiklauljad on Liis Lemsalu, Getter Jaani, Ed Sheeran, Ivo Linna ja Karl-Erik Taukar.

Vaata kõiki pilte!