Teele Viira räägib oma kolumnis, et paljude meie probleemide põhjus peitub võrdlemises ja see kehtib ka pereelus. “Istu päeval tunnike Instagramis önnelikke naisi vaadates ja pane tähele, et kui mees koju tuleb, hakkadki vinguma. Alateadvus hakkas vördlema – miks ma pole nii ilus, miks ma üldsegi ei ole praegu Pariisis mehega…”

Enda sünnitusjärgse depressiooni kõige süngemaid hetki jagab Maret. Selleks, et aidata mõnda lapsevanemat, kes tunneb sarnaselt, ent ei oska midagi peale hakata. "Rääkige oma tunnetest ja mõtetetest, jagage seda kõike lähedastega. Nad ei tea, mida sina mõtled või tunned," julgustab Maret. Tema kaasa Tanel Jäppinen on on Pere ja Kodu podcasti saatejuht.


Üheks peateemaks on uues ajakirjas uni: kas lapsed üldse oskavad magada?! Kahe lapsega kodusolev ajakirjanik Tiiu Laks on uneteemaga väga kursis nii oma poegade näitel kui ka selleteemalise kirjanduse toel, olles läbi lugenud peamised uneraamatud, mis tänapäeval lapsevanematel öökapil on. "Ma olin näinud neid ükssarvikuid, lapsi, kes uinuvad, kui nad voodisse panna. Ja ma tahtsin ka seda!"

Ei, beebit ei pea imetama vaid külili voodis. Lapse saab tuua rinna juurde väga mitmel moel. Joonistame üles mugavad imetamisnipid.

Kuidas näeb välja pudelibeebi ja tema emme elu, kui ema tervislikel põhjustel last imetada ei saa? Selle on kirja pannud kolme last kunstpiimaga toitnud ajakirjanik Maria Rozbaum. Tal on jagada ka praktilisi nippe ja nõuandeid ning ta lükkab ümber mõned müüdid, mis pudeliemmesid häbistavad.

Maria Rozbaum

Loomulikult leiab uuest ajakirjast soovitused lisatoiduga alustamiseks: vahel võib olla paras katsumus, kuidas pisike sööma meelitada! Mõni beebi ei taha kuidagi kaalus juurde võtta. Kuidas peaks lapse söömisele kaasa aitama, selgitab toitumisnõustaja. Uute maitsetega harjumine võtab beebil teinekord rohkem aega, kui vanematel on indu pakkuda.

Nii suurt ja põhjalikku mähkme-eri, kui selles ajakirjas, pole ilmselt kunagi tehtud! Suures ühekordsete mähkmete testis katsetasid lapsed ise kõiki Eesti kauplustes saadaolevaid suuremaid brände. Tulemused jagasime kaheks: parimad teipmähkmed ja parimad püksmähkmed. Testis kohtuvad erinevad mudelid firmadelt Libero, Huggies, Pampers, Muumi, Helen Harper, Eco by Naty, Bambo Nature, Motlex.

Mähkmed, mähkmetest

Millised on moodsad riidest mähkmed ja miks on viimasel ajal sajad vanemad Eestis asunud hoopis neid värvikirervaid ja lapse nahale sõbralikke mähkmeid kasutama? Riidemähkme fännidest emmed räägivad ja tutvustavad seda põnevat maailma.


Millal on õige aeg laps potile panna? Selgub, et alustada võib päris varakult. Laura Kõrvits jagab mõtteid ja kogemusi.

Noor pere jagab oma kogemusi B12 vitamiini puudusest, mis pani lapse nutma ja kuidas nad viimaks põhjusele jälile ja abi said.

Kui mõnel beebil on hambad kiirelt suus, siis teises peres oodatakse esimest kikut siis, kui laps juba aastale läheneb. Uurime, miks see nii on ja mis aitaks lapse valu vaigistada?

Ajakirjanik Maarja Pakats kirjutab suurest seiklusest teisel pool Atlandi ookeani... koos beebiga. Mida tasub pisikesega reisides teada, milleks valmistuda?

Hea ja ilusa imetamisrinnahoidja leidmine võib olla paras väljakutse, suisa keerulisem kui leida ideaalne teksapaar! Teeme selle sulle lihtsamaks.

Alo Raun jutustab, kuidas läheb elu edasi siis, kui kaks triipu tähendab... kahte beebit!

Kas teadsid, et enamus lastele mõeldud päikesekaitsekreeme on alates 3. eluaastast ja beebile kreemi valides tuleb olla eriti tähelepanelik, et leida just see, mis sobib juba alates kuuendast elukuust? Võitluses sääskedega tuleb beebide puhul eriti kaval olla, sest tavalisi sääsetõrjevahendeid kasutada ei ole hea.

Suur ja armas pildisessioon riietab beebid seekord suvistesse õue- ja rannarõivastesse: UV-kaitsega riietesse, ujumismähkudesse.... Oh, kui armsad on need pisikesed suvenautijad!

Leia ajakiri poest!

Pere ja Kodu eriajakiri "Beebi"