Koos emmede-isside, lastearstide ja teiste heade spetsialistidega oleme siia kokku kogunud erinevaid lugusid ja nõuandeid, mis sind beebiga toimetades aidata võiks. Kasvõi lihtsalt selleks, et mõnel raskemal hetkel leida lohutust teistegi sarnastest kogemustest.

Kõik uue numbri lood leiad allapoole kerides.


Kaaneloos tunnistab kahe väikese lapse ema Isabella, et ootab päev läbi laste uneaega ja hakkab siis taas unistama nendega tegelemisest. "Lisakilod pole ainus mure, mis peale rasedusi jälje võib jätta," jagab ta ka rasedustega kaasnenud muresid.

Kaja ja tütrekese Arya Melodi katsumustest imetamise teekonnal pajatab avameelne lugu ning sarnaste murede puhul on toeks ka lisatud lastearsti kommentaar.

"Kussuta, imeta, laula ja hüpita, aga ikka mu beebi ei maga - ise väsinud ja kurb," kurdab noor ema Elsbet (26), kes jagab, mida kõike ta on proovinud, et pooleaastane Karl-Kristjan ometi tuttu jääks. Elsbetile ja teistele sama murega peredele annab nõu unenõustaja Ketlin Reis.

"Äkitselt hakkas ta oksendama, tõmbus krampi ja ei saanud hingata," kirjeldab Keiti, kuidas õudne öö viis haruldase geenihaiguse diagnoosini, mida on vaid kuuel inimesel Eestis.

Milliseid õnnetusi juhtub beebidega kõige rohkem ja kuidas neid ennetada või nendeks valmis olla? Mida teha põletuse, mürgistuse ja näiteks silmamurede puhul? Kiirabi õde-brigaadijuht vastab beebi ohutust ja esmaabi puudutavatele küsimustele.

Proviisor toob meieni ülevaate, mida võiks suveks beebiapteeki varuda, et pisikest ilmakodanikku ning ka ema toetada ja suvisteks seiklusteks varustatud olla.

Grete ja Ragnar leiutavad pisikeste poiste kõrvalt viise oma aja leidmiseks - aga nendega koos! Kui tuge või lapsehoidjaid võtta pole, on päris üksi olemise võimalusi vähem, ent nutikad vanemad leiavad ka sellises olukorras lahendusi!

Vennad Aston Amandus (1,5) ja Aaron Leonardo (3,5) on kahepeale kokku käinud juba 12 riigis - kuidas see võimalik on ja mida väikeste lastega reisimisel arvesse võtta, saad lugeda poiste ema Anette loost, mis on kirjapandud otse suusareisil!

Marili kirjeldab, kuidas käis terve eelmise suve beebi Jakobiga ohutult rannas - mõnus ja kosutav vaheldus nii emale kui beebile. Selleks, et mõlema heaolu oleks tagatud, vaata üle ka lisatud meelespea päikselisteks suvepäevadeks!

Igal elukuul üllatab laps mõne uue oskusega - meie saame aga ka ise tema motoorsele arengule kaasa aidata. Leiad ajakirjast füsioterapeudi nõuanded ja pildiseeria, milliseid harjutusi beebiga ja millisel elukuul kasulik teha on.

Emaks saades kipub enda keha ja vaimu heaolu ununema - beebi aga tunneb end turvaliselt just terve ja õnneliku emmega. "Enamik spordialasid meid emaduse protsessis ei toeta," märgib joogaõpetaja ja imetamisnõustaja Aale-Triinu Sonn ning jagab toetavaid praktilisi nõuandeid enese tasakaalus hoidmiseks.

Levib ütlus, et kolmanda lapsega elu enam oluliselt ei muutu, küll aga on suur erinevus, kas peres kasvab üks või kaks last. Loos saame lugeda kahe pere erinevatest kogemustest kahe lapse vanematena.

Jaga
Kommentaarid