Tüütu lisatöö

Lisaks lugesin soovitusest luua endale atraktiivne sotsiaalmeedia profiil LinkedIn-keskkonnas, sest see on koht, kus leiab aset ka päris palju värbamisi.

Eks kõige raskem selle juures oligi valida välja see, mis on mõne tööandja jaoks oluline. Mitte ühtegi tööandjat ei huvita kõikvõimalikud minevikus tehtud tööd ja seega filtreerisingi välja, mis on need töökohad, mis on mulle midagi andnud ja millega end nii-öelda reklaamin. Kõige parem reklaam inimesele on ju kaaskiri ja see on minu jaoks üks suurimaid väljakutseid. Ma nimelt võin suuliselt olla enda tugevuste ja nõrkuste analüüsimisel väga tubli, sest siis saan alati asju ka põhjendada. Kaaskiri on aga koht, kus ei ole võimalik end kuidagi selliselt kirjeldada nagu mulle meelepärane oleks. Seega panin kokku ühe universaalse kaaskirja, mida siis vajadusel sobivamaks timmida.

Tüütuid asju ei taha keegi teha ning kahjuks pole ka värbajatel alati kombeks tagasisidet anda.

Kõik see eelpool mainitu kujutab endast tegelikult päris palju tööd ja aega enda kuvandi loomisel. Saan aru, miks paljud inimesed ei taha kuhugi kandideerida või loobuvad sellest poole peal. Tüütuid asju ei taha keegi teha ning kahjuks pole ka värbajatel alati kombeks tagasisidet anda. Olen alati olnud tänulik värbajatele, kes ka äraütleva vastuse juures märgivad ära, miks mindi edasi teise kandidaadiga. See annab mulle ju edasiviivat tagasisidet.

Mida see kõik siis tähendab?

Meie eelarve on omadega uppis ning selleks, et perel oleks mugavam ära elada, tuleb minul minna täiskohaga tööle. Uppis eelarve parandamiseks oleme tõmmanud eluolu ja kulutused koomale, aga oleme mõlemad abikaasaga tunnistanud, et see lahendus ei ole jätkusuutlik. Sellest tulenevalt siis on plaanis ka minu töökoormuse tõus. Et hästi ära elada, peaksime me mõlemad abikaasaga saama märkimisväärse palgatõusu. Selline variant on aga üsna kahtlane. Seega ongi hea end kurssi viia tööturul toimuvaga ja siis vajadusel tööandjat muuta.

Lastele tähendab see tulevikus seda, et suurem peab peale kooli jääma pikapäevarühma ning pisem hakkab lasteaias käima.

Jaga
Kommentaarid