ALPA Kids sündis lapsevanemate enda suurest soovist ja vajadusest – eestikeelseid digiõppemänge enne lihtsalt ei olnud. „ALPA on laste hea sõber, kes kutsub mängima, esitab küsimusi ning loob mängulisi olukordi,“ ütlevad nad ise. Nii, nagu suur osa Pere ja Kodu lugejaid, on ka ALPA loojad veendunud, et niisama lapsele nutisisu kätte anda ei ole hea. ALPA Kids on aga kõige süümepiinade vabam mäng, mida oma lapsele saad pakkuda. Selle kvaliteetne sisu on valminud koostöös Harno, Startup Estonia ja TLÜ koosloomeprogrammiga ning teaduspõhisuse tagamiseks tehakse koostööd TLÜga teadustöörühmaga. Kogu see tarkus ja kvaliteet ei ole aga ühtegi järeleandmist teinud lastele meeldimises – põnnid mängivad vahva alpakaga koos nii lõbusasti, et igav ei hakka kellelgi.

Viimast kinnitab TLÜ teadusrühmaga koos võidetud auhind „Parim teadustöö Tallinna Ülikoolis 2021“. ALPA võitis ka Haridus- ja Teadusministeeriumi välja antava rahva lemmiku „Keeleteo auhinna 2021“ ning 2022. aasta auhinna „Lastega ja lastele,“ mida annavad välja Vabariigi Presidendi Kantselei, Õiguskantsleri Kantselei ja partnerid. ALPA mänge kasutab kokku üle 60 tuhande kasutaja, nende seas üle 350 haridusasutuse, kes kasutavad seda oma õppetöös. „Et ALPA mänge pidevas arengus hoida, on meil kahepoolne suhtlus nii ülikoolide kui ka lasteaedade ja koolide õpetajatega, saame pidevat tagasisidet, mida parandada või mis mänge juurde teha, et nende õppetööd veelgi paremini toetada,“ räägib ALPA meeskonnaliige Janek Jaago. Vaata, mida huvitavat ALPA tiim oma mängude kohta veel on rääkinud Õpetajate lehest.

Õppetöös kasutatavad mängud on laste jaoks arvutis kättesaadavad vaid lepingulistes haridusasutustes. Mobiilivaates on ALPA rakendus tavakasutajale osaliselt tasuta, terve sisu mängimiseks peaksid ostma tasulise rakenduse. Delfi kogupaketi lugejale on nüüd aga ALPA mängud mängitavad ilma lisatasuta.

Mis muud, kui – head avastamist!