Kõike saab proovida, katsetada ja kogeda ning seekord ka põrgatada, visata ja hüpitada!

Pärast pikka koolipingis või kontoritoolis istumist annab „Ahhaa, sport!“ vahva võimaluse sundasendis kangeks jäänud lihased taas tööle panna, kulutada mõni üleliigne kalor ja spordirõõmudega taas tutvust teha. Külastajad saavad näiteks teada, kui kiiresti lendab nende visatud pall, kui kõrgele nad hüpata suudavad või kui kaua peavad vastu lõputul mägironimisseinal.

Nagu Ahhaas kombeks, on ka seekordne näitus käed-külge-lähenemisega ehk kõiki eksponaate saab omal nahal järele proovida. Näiteks avaneb spordinäitusel võimalus pere või sõpradega mõõtu võtta, et välja selgitada vingeim sportlane ja proovida, mis tunne on mängida lauatennist kanalisatsioonitorus. Samas ei pea muretsema ka need, kes end eriti sportlikult ei tunne, sest üles on seatud veel korvpallirõngas, kuhu ka kõige kehvema sihiga viskajad palli sisse saavad. Kogu näituse on välja töötanud ja ehitanud Ahhaa keskuse ekspositsioonimeistrid, mis tähendab, et kõik eksponaadid on loodud just Ahhaa keskuse jaoks.

Uuel näitusel saab treenitud nii keha kui ka meel!

Lisaks sellele, et saad Ahhaa spordinäituselt vastused kõikidele füüsilise pingutuse ja spordiga seotud küsimustele, võtad sealt kahtlemata kaasa ka kuhjaga uusi teadmisi, millest ei ole osanud veel puudustki tunda.

Avastamisrõõmu ja unustamatuid elamusi jagub Ahhaa keskuses loomulikult aga veel. Paeluvate eksponaatidega tehnoloogiasaal, elusaal ja Tartu Ülikooli meditsiinikogud ootavad samuti külla: sõida jalgrattaga kõrgel saali kohal, viska pilk peale sipelgate ja tibude igapäevatoimetustele ning avasta inimese anatoomiat täiesti uuel viisil. Kõik Ahhaa keskuse näitused ja saalid on kokku pandud nii, et põnevust jagub igas vanuses teadmishimulistele, nii et võta kaasa oma parim sõber, terve pere, silmarõõm või vanavanemad – hunniku uusi teadmisi ja suure naeratuse saavad Ahhaast kaasa kõik.

Ahhaa keskus asub Tartus Sadama tn 1 ja ootab igas vanuses uudishimulikke külla iga päev kella 10–19, reedeti ja laupäeviti on keskus avastamiseks avatud aga lausa kella 20ni.

Kohale on mugav tulla nii auto kui ka ühistranspordiga. Ahhaa keskus asub Tartu bussijaama vahetus läheduses ja parkimine keskuse parklas on külastajatele tasuta.

Vaata lisa kodulehelt või Facebookist.

Jaga
Kommentaarid