Paljud emad otsivad lapseootuse ja beebi esimeste kuude ajal tuge populaarsetest beebigruppidest. Elav arutelu, mis gruppides käib, pakub kodusele emale meelelahutust ja tegevust ning paljud küsimused saavad seal kiirelt vastuse. Ometi on gruppidel ka varjupool – võrdlemine ja teiste maha tegemine võib niigi hapras seisus noore ema meeleolu täielikult ära viia. Viimases Pere ja Kodu podcasti osas jagab oma kogemust Anne.

„Kui algas lisatoidu andmine, siis hakati näpuga näitama ja süüdistama, et kuidas sa ikka nii loll oled, et sa oma lapsele juba seda või toida annad. Või mis mõttes sa rinnaga ei toida või mis mõttes sa pudeliga ei toida või mis mõttes su laps ei maga,“ meenutab Anne. Tema sõnul oli grupis käputäis targutajaid, kes igale küsimusele vastasid mõnitusega. Lisaks üldisele grupile mõjus eriti laastavalt naisele väiksem tuumik, kes väljaspool Facebooki suhtlema jäi.

„Mind väga solvas see, kui nenditi, et mu laps on natuke trullakas, või kui paar beebigrupilist tulid külla ja halvustasid mind sellepärast, et ma ei osanud oma last päevaunne panna,“ meenutab ta. „Mulle tehti ruttu selgeks, et minu vana sõbrannalt tasuta saadud Emmaljunga vanker on täielik „parsa“ ja kui ma üldse tahan oma lapsele head, siis ma pean käima välja selle raha, et osta kõige viimane kärumudel kusagilt Scandikidsi poest.“

Kuula Pere ja Kodu podcasti!

1x
00:00

Jaga
Kommentaarid