Terve organismi tugi

Põhilised immuunsüsteemi turgutavad vitamiinid on D- ja C-vitamiin. „Sügisel, kui meil põhjamaades on jääb vähemaks päikesevalgust, on eriti oluliseks D-vitamiini saamine,“ selgitab Aedma, „D-vitamiin on päikese vitamiin ja seda toidust saada piisavas koguses on raske. Siinkohal tuleb abiks D3 vitamiin, mis kõige paremini aitab taastada D-vitamiini varusid kehas.“ On teaduslikult tõestatud, et D-vitamiin imendub kõige paremini läbi suu limaskesta, mistõttu on spreivitamiinid eriti efektiivsed ja populaarsed. „Nende efektiivsus on teaduslike katsete põhjal lausa kuni 2,6 korda efektiivsem kui tavalistel tablettidel ja kapslitel,“ nendib Aedma.

NorVita

C-vitamiin on oma olemuselt tugev antioksüdant ja aitab kaasa immuunsüsteemi normaalsele talitlusele. C-vitamiin imendub kehasse kõige efektiivsemalt liposoomselt. „See tähendab, et C-vitamiini molekulid on kapseldatud liposoomidesse, mis omakorda kaitseb vitamiini molekule hävimise eest seedekulglas ja seeläbi tagab parema efektiivsuse. Lisaks ei põhjusta liposoomne C-vitamiin seedekulgla vaevusi,“ tutvustab ta eeliseid.

Lisaks leiab olulisi antioksüdante erinevatest taimedest, mida peaksime aga vajaliku taseme jaoks tarbima ebareaalselt suurtes kogustes. Üheks selliseks on leedri marjad, mida peaksime sööma igapäevaselt meeletul hulgal. „Leedrimarja ekstrakt on tuntud traditsiooniline rahvameditsiini ravim, mis väidetavalt aitab vähendada kehas põletikku ja stressi ning eriti tõhusaks peetakse seda just gripilaadsete sümptomite ennetamisel ja leevendamisel, samuti kehakaalu kontrolli all hoidmisel“ selgitab Aedma. Kuna on mõeldamatu süüa iga päev nõnda suures koguses leedrimarju, on need pandud mugavalt toidulisandisse koos tsingiga, mis on teada tuntud immuunsüsteemi tugevdaja ja suurepärane haiguste ennetamiseks.

NorVita

Uni aitab meie immuunsüsteemil taasutda, kuid une kvaliteet täiskasvanueas on enamasti puudulik ning pikast täisväärtuslikust unest saavad paljud kiire elutempo juures vaid unistada. Aedma soovitab parema une saamiseks vaadata esmalt üle enda une-eelne käitumine ja magamise tingimused: „Parema une saavutamiseks saame me eelkõige parandada oma magamise harjumusi - magada 8 tundi pimedas, vaikses ja natuke jahendama temperatuuriga toas; saavutada võimalikult hea unerutiin minnes kindlal kellaajal magama ja ärgates samal ajal igapäevaselt, mitte kasutada elektroonikat tund enne magamamineku aega.“ Kui muud nipid enam ei tööta, saab und parandada kehale omase unerütmi reguleeriva melatoniini abil. Melatoniin aitab kehal mõista, et on aeg jääda sügavasse unne, mis võimaldab organismil end paremini välja puhata.

NorVita

4 põhjust, miks valida spreivitamiinid:

● mugav kasutada

● parem imendumine

● mõeldud kõigile

● jätkub kauaks

Spreivitamiinid on saanud väga populaarseks just oma efektiivsuse ja mugavuse tõttu ning paljud inimesed eelistavad nende kasutamist tablettidele ja kapslitele, mida on ebameeldiv neelata. Sprei kujul on neid mugav ja lihtne manustada. Eriti hea on see lastele ja neile, kellele ei sobi tablettide neelamine. „Sprei puhul ei ole laste jaoks tableti võtmisega kaasnevat ebamugavust ja need maitsevad hästi. Laste jaoks on meil eraldi D -vitamiin, kus on nende jaoks soovituslik annus ühes spreis ning see on igasuguste allergeenide vaba,“ tutvustab Aedma. „Väike sprei pudel on mugav kaasa võtmiseks ja meie spreide säilivus on ka avatuna 2 aastat, mis teeb nad väga pikaajaliselt kasutatavaks ilma, et vitamiinide omadused hakkaksid kaduma,“ lisab ta. On oluline lisada, et NorVita spreid on suhkruvabad ja seega ka hammastesõbralikud. Olenevalt tootest mahub ühte sprei pudelisse kuni 7 kuu vitamiinide kogus. Nii on vitamiine ostes pikka aega muretu ja kasutamine lihtne, efektiivne ja mugav.

Sooduskoodiga BUDUAAR kõik tooted NorVita e-poest -15% www.norvita.ee