Nii Maia kui Kadi on ka isiklikult lahutusega kokku puutunud. „Minu ja mu laste isa teekond paarisuhtes lõppes umbes aasta aega tagasi, aga meie vanemluse suhe jätkub. Meil on kaks armast last ja nende heaolu nimel me ka ühiselt tegutseme.“ Kadi ja tema endine abikaasa said lahutusprotsessi ajal abi perelepitajalt. „Perelepitus oli hea võimalus neutraalse osapoole abil õppida omavahel paremini suhtlema, et me leiaks lahenduse baasteemadele, mis sel hetkel takistasid meil omavahel normaalselt suhtlemast. Omavaheline suhtlus ei tohiks olla nii konfliktne, et see last kahjustaks.“ Maia lahutuskogemus oli pisut raskem. „Meie jõudsime kohtusse. Sel hetkel oli meil 2,5-aastane laps. Kohtus pandi paika meie kohustused, aga kohus ei pane inimesi omavahel suhtlema. See oli täiesti tagaplaanil. Kui vaadata kohtu ülesandeid, siis on see ka igati arusaadav.“

Kuidas lapsele lahutusest rääkida, mida teha siis, kui teine pool pole nõus perelepitaja juurde minema, ning kuidas üldse lahutada nii, et ükski osaline ei saaks kahjustada, kuula juba podcast’ist:

1x
00:00

Riikliku perelepitusteenuse kohta loe lähemalt siit.

Alalehelt leiab ka koordinaatorite kontaktid. Koordinaatorid aitavad mõista, kas perelepitus on teie perele õige lahendus, ja seejärel leiavad teile juba sobiva perelepitaja.

Lasteabi on mõeldud nii lastele, noortele kui täiskasvanutele nõu küsimiseks ja abi saamiseks. Tasuta ja ööpäev läbi saab pöörduda numbril 116 111, veebivestluse kaudu kodulehelt www.lasteabi.ee või e-kirja teel info@lasteabi.ee. Lasteabi on olemas igal ajal ja iga murega.

Projekti rahastatakse liidu COVID-19 pandeemiale reageerimise raames.

Jaga
Kommentaarid