On tõsi, et nõudlus logopeedide järele on väga suur ja logopeedide koormus niisamuti. Mõlemat probleemi saab vähendada, kui õpetada lapsevanemaid ja lastega tegelevaid inimesi kõne- ja keelepuudeid ära tundma ning lapsi aitama. Sellesisuliste koolitustega ERILO spetsialistid tegelevadki.

Mida saab vanem teha, kui näeb, et lapsel on kõnega probleeme? „Vanem saab teha väga palju ja peabki tegema suurema osa, sest väikeste laste puhul on kõige tõhusam õpetada vanemat, kes siis igapäevaselt ise lapsele teraapiat pakub,“ selgitab ERILO logopeed Liis Themas. Ta toob saates välja märgid, mis iseloomustavad võimalikku kõne- ja keelepuuet, ning jagab soovitusi, mida niisuguses olukorras edasi teha.

Räägime ka sellest, kuidas lapsega suhelda, et tema areng oleks tulemuslikum, ja kuidas lapsega tema arengut toetavalt mängida. Samuti vaatame otsa tõsiasjale, mis juhtub siis, kui lapse kõne- ja keelepuuded märkamata jäävad või kui nendega ei tegeleta. Küsimusi esitab Eve Kallaste ja valdkonda avab ERILO logopeed Liis Themas.

Kuula saadet ja saa vajalikke näpunäiteid ERILO Instagramist!

Väikelaps

Jaga
Kommentaarid