Kuidas siis kasside ja koerte, aga miks mitte ka tuhkrute või mõnede eksootilisemate loomade hambamuresid ennetada? Peaksime neil hambaid pesema? „Jah, peaksime küll,“ Ütleb Edgar Tamp. Kuna hambaarst tegeleb igapäevaselt loomade hammaste ravimise ja eemaldamisega, teab ta väga hästi, kui oluline see on. Ta selgitab, et lemmikute hammaste eest hoolitsemise põhimõtted on üpris sarnased inimeste omadega, aga on ka erinevusi, näiteks ei tohi looma hambaid inimestele mõeldud hambapastaga puhastada. Ka siis, kui lemmikloomal regulaarselt hambaid harjata, tuleb lasta veterinaarstomatoloogil vähemalt kord aastas lemmiku hambad üle vaadata. Miks, seda kuula juba saatest.

Pere ja Kodu saates räägime, millised on esimesed märgid, et koera või kassi suutervis on halb, kuidas loomade hambaid kaasaegsetes kliinikutes tänapäeval ravitakse ja mismoodi saab kõige efektiivsemalt lemmikloomade hambamuresid ennetada. Saatejuht on Eve Kallaste ja stuudios on külas Lemmikloomade hambaarst Edgar Tamp Tartu Felivet loomakliinikust.

Tartu loomakliiniku Felivet lemmikloomade hambaarst Edgar Tamp

Felivet kliinikus on kaasaegse tehnikaga hambaravikabinet, kus pakutakse hambaravi ja suuõõne kirurgia teenust.

Kasutusel on kaasaegne aparatuur: ultraheli, hambapuurid, intraoraalne röntgen ja digilugeja.

Kõik hambaravi protseduurid teostatakse turvaliselt inhalatsiooni anesteesias samal ajal looma tervisenäitajaid monitoorides.

Jaga
Kommentaarid