Noor Eesti graafik Gertrud Oberg sai näituse finaali oma graafiliste joonistustega, mida on kasutatud rollimänguraamatu „His Majesty the Worm“ illustreerimiseks. Gertrud Oberg on lõpetanud Põlva kunstikooli ja on klassikalise kunsti tudeng. Tema tööd on väga realistlikud ja detailirohked.

Ulla Saar saatis konkursile illustratsioonid Liis Seina raamatust „Mona isepäine isa“ (2022, kirjastus Pegasus), mis kõneleb ühe pere isast, kes otsustab, et tema senine elu peab muutuma. See tekitab omakorda tõelise hobide maratoni ja paneb proovile pereliikmete kannatuse. Ulla Saar on arhitektuuritaustaga illustraator, kelle piltide stiili iseloomustab kaasaegne disainerlik lähenemine raamatuillustratsioonile, mis on vaimukas ja mänguline, ent pigem kujunduse osa kui iseseisev pilt.

Bologna rahvusvahelise lasteraamatumessi illustratsiooninäitus toimus esmakordselt aastal 1967. Näitusel saab tutvuda kõige värskemate maailma trendidega lasteraamatuillustratsiooni valdkonnas ning uudistada nii kogenud raamatukunstnike kui uute andekate tulijate loomingut. Eelmisel, 2022. aastal toimunud Bologna rahvusvahelise lasteraamatumessi 56. illustratsiooninäitusel sai näha ka Eesti illustraatori Marja-Liisa Platsi töid Triinu Laane raamatust „Luukere Juhani juhtumised“.


Jaga
Kommentaarid