• lõnga

  • vilti

  • liimi

  • kääre

  • liikuvaid silmi

  • tugevat pappi või spetsiaalseid tuti tegemise vahendeid (müüakse käsitöötarvete kauplustes)

Töö käik:

1. Selle juhendi järgi võid teha niisuguse looma, nagu just sulle meeldib. Kertu valis lõngakastist kollase lõnga ja Uku halli. Nad soovisid teha tibu ja jänese. Kui on suur kogus värvilisi lõngu, saab aga meisterdada näiteks ka mitmetest pallidest koosneva ussikese.

2. Kui soovitud tegelane on välja valitud, asu tutte tegema. Selleks lõika tugevast papist kettad või kasuta poest ostetud tutitegemise vahendeid. Keri lõng ketaste ümber hästi tihedalt, et tutt jääks võimalikult kohev. Seejärel lõika lõng äärest lahti ja seo tutt keskelt mitmekordse lõngaga tugevalt kinni. Jäta pikad lõngasabad, et nendega valmis tutid omavahel hiljem kinni siduda.

3. Tee just nii mitu tutti, kui sinu kaisuka jaoks vaja. Kertu ja Uku tegid mõlemad kaks – ühe suurema ja teise väiksema.

4. Nüüd on käes laste lemmikosa: lõika tuttidele „soengud“, s.t anna neile kääridega soovitud kuju.

5. Seo tutid omavahel tugevalt kokku. Meie tegime üle jäänud lõngasabadest kaisukatele kaela lipsud, aga võid pärast kinnisidumist lõngasabad ka ära lõigata, et neid ei jääks näha.

6. Lõika vildist kõrvad, nokk, saba või mis iganes tarvis on ja liimi tuti külge. Kinnita ka silmad. Kertu valmistas paelast ka lipsu ja liimis oma tibule pähe. Uku tegi jänkule valgest lõngast väikse tuttsaba. Lase liimil kuivada ja oledki valmis saanud armsa kaisuka!

Jaga
Kommentaarid