Autorid on digigeeniused, kes pakuvad naudingut kõikidele meeltele. Oma loomes on nad püüdnud välja tuua muret keskkonnahoiu ja looduse tuleviku pärast. Pere suurematele lastele, kel taskus nutitelefon, on näitus eriti põnev, sest mobiiliäpi abil saab ise lille elukulgu ja tuleleegi intensiivsust mõjutada.

Väiksed lapsed muidugi ei mõista igavikumere ja tuleleekide sügavamat filosoofilist sõnumit, meie kolmene Kusti pidas seda lihtsalt kinoks. Kuid lilleinstallatsioon oli lisaks ebamaisele ilule ka meie lastele hariv, näidates taime elukäiku seemne muldapanekust närbumiseni. See oli väga aktuaalne, sest viiesel Itil on just kodus käsil projekt, kus ta hüatsindisibulast õit kasvatab.

Kamaluga arutlusteemasid pakkusid Kumu väljapanekud veelgi. Teemad ulatusid fuajees asuva autorehvidest tugitooli keskkonnahoidlikust aspektist kuni nõukaaja inimeste leidlikkuseni, nähes naljakat kelku Eesti kunsti saalis. Hiljem parklasse suundudes õnnestus meil peale sattuda ka presidendilossi õukonnavahetusele. Järgnes selgitus riigikorrast ja Eesti presidendist. Oli tõesti hariv päev!

Näitus „Hõljuvad õied igavikumeres“ Kumu kunstimuuseumis

KUMU ON AVATUD: T–K 10–18, N 10–20, R–P 10–18.

HIND: väikestele tasuta, õpilastele alates vanusest 9 aastat 8 eurot, täiskasvanutele 12. Perepilet 24 eurot. Iga kuu viimasel kolmapäeval perepilet 6 eurot.

LISAINFO: kumu.ekm.ee

Jaga
Kommentaarid