„See on päev, mil austada kõiki lapsi ja peresid, kes vähihaigusega võitlevad ja selle tagajärgi kogevad. See on päev, mis tunnistab nende valu ja raskusi, andes neile ruumi läbielamiseks ja ka leinamiseks,“ ütles Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liidu tugiisik Luive Merilai.

Eestis haigestub igal aastal pahaloomulisse kasvajasse umbes 55 last ja noorukit, kes alustavad ränkrasket teekonda tervenemise suunas. „Kandes tänasel päeval kuldset linti, näitame, et hoolime, märkame ja julgustame neid väikeseid kangelasi enda ümber ja hindame arstide pingutusi aidata kuldsed lapsed elule. See on ka südamlik viis tänada neid häid inimesi, ettevõtteid ja vabatahtlikke abistajaid, kes on aastate jooksul vähihaigeid lapsi ja nende peresid toetanud. Kes aitavad hoida usku ning lootust,“ lisas Merilai.

Oma toetust vähihaigetele lastele näitab Eesti Vabariigi President Alar Karis, kes on palunud selleks päevaks Kadrioru lossi Liidu esindajad ja vähihaiged lapsed koos vanematega.

Täna valgustavad rahvusvahelise vähihaigete laste päeva puhul end kuldsetes toonides sajad ettevõtted ja asutused üle Eesti – ennekõike Tartu Ülikooli Kliinikum ja Tallinna Lastehaigla, kus ravitakse vähihaigeid lapsi, kuid lisaks veel Tallinna Teletorn, Skywheel of Tallinn, Unibet Arena, Villa Ammende, Vanemuise teater, Ugala teater ja paljud-paljud teised.

Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liit pakub tuge ja raviks vajalikku rahalist tuge vähki põdevatele lastele ja nende peredele. Liitu kutsub kõiki ettevõtteid ühinema sel päeval kuldsetesse tuledesse valgustamise ideega.

Vähihaigete laste ravi ja ravile kaasaaitavaid tegevusi saab toetada meie Liidu lehel toeta.vahilapsed.ee/ või helistades vahilapsed.ee avaldatud annetusnumbritele.


Jaga
Kommentaarid