Õhus on tunda kevadet, kuid Kiviõli suusanõlvadel jätkub lund vähemalt märtsi keskpaigani.

Tallinnast autoga tulles vaid 1,5 tunniga jõuad tagasi lumisesse talve. Kaasa ei pea midagi võtma, sest kohapeal saab rentida ja hooldada mäesuuski ja lumelaudu, kiivreid, prille ning kaitsmeid.

Kui viimasest mäesõidust on liiga palju aega möödas või ei olegi veel kunagi mäele jõudnud, siis meie rõõmsameelsed mäesuusa- ja lumelauakoolitajad võtavad teid avasüli vastu. Koolitusel lähenetakse igaühele personaalselt – kellele jagatakse algaja sõiduvõtteid ja pakutakse hirmude maha võtmist, kelle puhul lihvitakse juba edasijõudnu sõiduvõtteid ning julgustatakse uusi proovima.

Keha saab kinnitada avaras mäevaatega kohvikus, kus Nepalist pärit kokk valmistab erinevaid Aasia ja Eesti köögi roogasid. Külastajad kiidavad ka kohviku sooja bufee lahendust – tõstad ise, palju süüa jaksad, ja tasumine käib kaalu järgi.

Väikestele lastele on mäetegevustest puhkamiseks kohvikus põnev mängu- ja ronimisnurk ning õues rahulik tuubikarussell.

Õige aeg mäesuusa- või lumelauasõitu alustada on just nüüd!

Kiviõli Seikluskeskus
Mäepealse tee 1, Kiviõli
5331 7322
info@seikluskeskus.ee
Koduleht, Facebook, Instagram

Digitiva – unustamatu kunstielamus koos perega

Lase oma lapsel sellel koolivaheajal kogeda unustamatut kunstielamust ja seda lausa 50% soodsamalt.

Tallinna vanalinnas asub Digitiva – digitaalne kunstiruum, kus lapsed ja täiskasvanud saavad klassikalist muusikat kuulates täielikult kunsti sukelduda. Hetkel on Digitivas kaks näitust: „Impressionismikunsti maailm“, kus on eksponeeritud Vincent van Goghi, Gustav Klimti ja Claude Monet’ maalid, ning „Abstraktse kunsti maailm“, kus on eksponeeritud Hilma af Klinti, Vassili Kadinski ja Kazimir Malevitši maalid.

Selleks et muuta koolivaheaeg lapsele meeldejäävaks ja harivaks, tasub kasutada eripakkumist, kus lapsed saavad näituse „Impressionismikunsti maailm“ piletid 50% soodsamalt.

Tingimused: pakkumine kehtib 27. veebruarist kuni 5. märtsini, iga päev kell 14–17. Alla 7-aastastele lastele on sissepääs tasuta, 7–16-aastased lapsed saavad pilti 50% soodsamalt (soodushinnaga pileti hind on 3,5 eurot). Soodustuse saamiseks kasutage internetist pileteid ostes koodi „lapsed2023“. Näitus „Abstraktse kunsti maailm“ ei sisaldu pakkumises ja neid pileteid saab täiendavalt osta sissepääsu juurest.

Digitiva digitaalne kunstiruum
Pärnu mnt 22, Tallinn
Avatud: 12–19
Koduleht, Facebook

Kuutsemäe, V-Munamäe ja Vimka Mäepark – koolivaheaeg suurimas kodumaises mäesuusapiirkonnas

Kuutsemäel, V-Munamäel ja Vimka Mäepargis Viimsis ootavad koolivaheajalisi lumised nõlvad. Kolmes keskuses kokku on üle 3500 meetrit kunstlume ja valgustusega laskumisi. 12 suusalifti, mis neid radu teenindavad, on võimelised mäkke viima kuni 15 000 külastajat tunnis. Kaks nendest on Eestis ainulaadsed tooltõstukid ja neli linttõstukid, mis sobivad eriti hästi algajatele ning suusaõppeks.

Kõigis kolmes keskuses on lumepargid ja Kuutsemäel ka funpark – suusa- ja lumelauakrossi rada.

Otepää mäekeskuste lumepargi ja krossiraja on projekteerinud ning ehitanud üks tuntumaid lumeparkide rajajaid maailmas – Schneestern. Sama firma loodud on ka kahe viimase taliolümpia lumepargid.

Suusakooli rahvusvahelise litsentsiga instruktorid ootavad suusakooli nii algajaid kui ka edasijõudnud mäesuusatajaid ja lumelaudureid. Seda nii individuaal- kui ka grupiõppesse.

Varustuse puudumine pole probleem – suusa ja lumelaulaenutustes jagub piisavalt pidevalt uuendatavat Rossignoli varustust. Tõsisemaid huvilisi ootab lai valik suusa- ja lumelauavarustust ning mäeriideid Kuutsemäe Skishopis. NB! Kuutsemäe suusapoes saab enne ostmist varustust ka testida, et veenduda, milline suusapaar või lumelaud kõige paremini sobib.

Süüa saab Kuutsemäel Kuutse Tõnni trahteris. V-Munamäel on vanematel eriti mugav jälgida võsukeste edusamme Munaka à la carte-resto päikeseterassilt meeliülendavaid maitseelamusi ja tujutõstvaid jooke nautides.

Kõigis kolmes keskuses kehtivad ühised mitmepäevapiletid, mille hinnad algavad 9,98 eurost ühe mäepäeva kohta.*

*Kuni 12-aastase külastaja kümne päeva pileti ühe päeva hind netist ostes.

Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseum – käed-külge-atraktsioonid kogu perele

Põhjamaade suurimas spordielamuskeskuses ehk Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseumis jagub rohkelt teadmisi ja tegevusi igas vanuses spordisõbrale! Talvisel koolivaheajal tasub kindlasti seada sammud just spordimuuseumisse, kus muu hulgas saab sõita näiteks bobikelguga või kogeda VR-prillides Tehvandi suusahüppetornist alla sööstmist. 2023. aasta koolivaheaja teeb muuseumis eriliseks võimalus ise suusahüppeid sooritada, meisterdada liikuma kutsuvaid postkaarte ja neid kohapeal postkasti panna, et lähedastele tore üllatus saata.

Spordimuuseumi püsinäitus „Eesti spordi lugu“ avab ausalt meie spordiloo eredamaid hetki – suurtest võitudest valusate kaotusteni, kangelastegudest dopingudraamadeni. Kogu perele pakuvad põnevust mitmed käed-külge-atraktsioonid, nagu interaktiivne korvpallinurk, retrotuba, kommentaatoriboks Tarmo Tiisleriga ja nostalgiast pakatav ajalooline võimla. Suurejooneline Eesti Spordi Kuulsuste Hall aga tutvustab meie spordilegendide saavutusi. Ekstreemspordinäitusel „X-FAKTOR“ saab ülevaate inimvõimete piire kompavatest ekstreemspordialadest ja loomulikult ka ise ekstreemsusi katsetada, alustades virtuaalreaalsuse vahendusel kajakisõidust kärestikulisel jõel ning lõpetades elusuuruses ronimisseina ja tasakaaluliiniga.

Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseum
Rüütli 15, Tartu
Koduleht, Facebook, Instagram, TikTok, Tripadvisor

Eesti Vabaõhumuuseum – loodusest pakatav imeline paik!

Eesti Vabaõhumuuseum on lastega peredele ideaalne külastuspaik. Seal on Rocca al Mare parim kelgumägi, mille kõrval on avatud ka jääkarussell. Muuseumile saab tiiru peale teha ka tõukekelguga sõites.

Muuseumi Peipsivene majast on sel talvel kujunenud tõeline laste tõmbenumber – seal elavad kanad, kitsed Pipi ja Juula ning küülikud. Hobused Elbrus ja Fiona viivad külastajad hobusõidule, et avastada muuseumi kauneid vaateid.

Kolhoosi korterelamus saab kogeda vanemate ja vanavanemate nooruspõlve aegu. Maja keldrikorrusel asub laste mängu- ja tegelusala, kus saab mängida 1970.–1980. aastate lauamänge ja avastada palju muud põnevat.

Kuie koolis harjutakse tindi ja krihvliga kirjutamist ning Härjapea talus meisterdatakse looduslikest materjalidest mänguasju.

Peredele ja kooliealistele lastele on saadaval harivad mängud. Interaktiivsed seiklusmängud ja põhjaliku audiogiidi leiab tasuta NUMU nutirakendusest. Muuseumi kassast saab kaasa Taaveti orienteerumismängu juhise, mille käigus tutvutakse kevadtalviste rahvakalendripühadega.

Vabaõhumuuseumisse minnes riietuge ilmale sobilikult. Rõõmus meel ja sportlik vorm on garanteeritud!

Eesti Vabaõhumuuseum
Vabaõhumuuseumi tee 12, Tallinn
Koduleht, Facebook, Instagram, TikTok

Jaga
Kommentaarid