1. Täiesti uus vaheaja programm. Sel koolivaheajal ootab lapsi AHHAA keskuses midagi ennenägematut, selle sõna kõige otsesemas mõttes. Nimelt on võimalik AHHAAs 25. veebruarist kuni 5. märtsini osa saada uhiuuest ja ainulaadsest vaheaja programmist „Valgus ja värvid!“. AHHAA ekspositsioonimeistrid on kõvasti vaeva näinud ning välja mõelnud täiesti uued töötoad, teadusteatri etendused ja tegevused kõigile teadushuvilistele. Näiteks saab vaheajal AHHAAs välja uurida, kuidas tehti pilti siis, kui nutitelefone ega digikaameraid olemaski polnud, õppida tundma värviteooriat ning teada saada, miks on tomat punane ja kartul kollane. Vaata järele, mida põnevat veel ette võetakse.

  2. AHHAA öölaagrid. Lisaks ülivingetele päevastele tegevustele avaneb lastel seekord võimalus AHHAA keskust ka hilisematel tundidel avastada ja seal isegi ööbida. AHHAA öölaagrid toimuvad vaheaja jooksul kaks korda ja nende eesmärk on muuta lastele õppimine võimalikult põnevaks.

  3. Ainulaadne ajunäitus. AHHAA uus näitus „Ahhaa, aju!“ on üleval vaid aprilli lõpuni, mistõttu on lähenev koolivaheaeg ideaalne aeg selle ära nägemiseks. AHHAA ajunäitus aitab nii suurematel kui ka väiksematel paremini mõista, kuidas meie aju töötab, millega enda aju toita, kuidas ajule tõeliselt puhkust anda ja mismoodi vaimne tervis korras hoida. Need on vajalikud teadmised igaühele ning ajunäitusel saab neid vahvate mängude ja tegevuste kaudu kiirelt omandada.

  4. Lapse töö on mäng ja kõige parem on arendav mäng. Uute teadmiste ja oskuste õppimine käib suureks saamise juurde. Tihti unustame aga ära, et õppimine ei pea ainult koolipingis toimuma. AHHAA tutvustab teadust mängulises võtmes, mis muudab selle laste jaoks eriti põnevaks ja kergesti arusaadavaks. Tule mängi instrumente, kiigu ajju veri ringi käima, tantsi või naudi mediteerimise toolis šokolaadi.

  5. AHHAA äratab lapses huvi teaduse vastu. Laste teadmishimu on tegelikult palju suurem, kui arvata oskame. Tuleb lihtsalt leida neile õppimiseks sobiv viis. AHHAAs saavad lapsed igavate vitriinide ja pikkade kirjelduste asemel kõike ise proovida ning nii palju rohkem uusi teadmisi omandada. Mine tea, äkki tärkab AHHAAs avastades lapses uus Albert Einstein või Marie Curie.

  6. AHHAAs on midagi IGALE vanusele. Kuigi esmapilgul võib tunduda, et AHHAA on pigem koht pere noorematele, siis tegelikult on meil hulgaliselt avastamist absoluutselt kõigile. Ole viie- või viiekümneaastane, AHHAAs on tõepoolest igas vanuses põnev. Ahhaa-elamus on garanteeritud!

  7. AHHAA on ideaalne viis perepäeva alguseks. Mõnusad perepäevad muudavad iga pere elu rõõmsamaks ja tugevdavad sidemeid pereliikmete vahel. AHHAA on hea algus meeleolukale perepäevale, sest AHHAA pilet annab mitmes teises peresõbralikus paigas (Aura, VSpa, Vapiano jms) mõnusa soodustuse. Alusta AHHAAst, tee väike lõuna, mine ujuma. Vaata soodukaid AHHAA kodulehelt.

Et uued teadmised eriti hästi meelde jääksid, pakutakse kõikidele avastajatele AHHAAs ka tasuta jäätist!

Jaga
Kommentaarid