Lisaks püsinäitustele on majas ajutised väljapanekud – meie sattusime näiteks nägema näitusi neoonvalgusest ja meie planeedi energiaringest. Kui pisemaid lapsi rõõmustab see, et pea igale eksponaadile võib käed külge panna, siis suurematele on see hea võimalus näha kooli füüsikatunnis õpitut materialiseerumas. Ka keskuse kodulehel on kirjas, et väljapanek on tihedas seoses põhikooli ja gümnaasiumi õppekavaga. Ehk mõistab mõni reaalainetekaugem laps sedasi midagi, mis kuivas klassitunnis arusaamatuks jäänud.

Kõige noorematele keskuse­külastajatele on tore näitus „Helila“, mida meie ekslikult mängunurgaks pidasime. Näitus-mängunurk pakub lisaks liumäele ja ronimisvõimalustele ka võimalust kuulata, millist häält teevad Eesti loomad ja kuidas kõlab muusikaline põrand.

Kindlasti tasub enne keskusesse minekut üle vaadata, millal toimuvad välgu või staatilise elektri demonstratsioonid, kus kõik soovijad saavad endal juuksed püsti ajada, või näidatakse kuppellaega planetaariumis kosmosefilme.

Energia Avastuskeskus

KUS: Põhja pst 29, Tallinn

AVATUD: E–N 10–16, R ja L 10–18

HIND: perepilet 35 eurot, täispilet 12 eurot, soodus­pilet 9 eurot, koolieeliku pilet 4 eurot, 4aastasele ja nooremale tasuta

LISAINFO: energiakeskus.ee

Jaga
Kommentaarid