Ka saate teine külaline, Piret Hallast, on Maarjaga nõus. „Täna ei saa me enam virtuaalmaailma ja nn päris maailma eristada. See on ikka üks ja sama, kus me elame, ja need mured on sarnased ning ma usun, et meil on teatud oskusi vaja juurde õppida, et selles kõiges hästi toimida.“

Saates räägitakse palju ka virtuaalmaailma valudest ja õppetundidest. Karmid piirangud ja keelud toimivad seal kõige vähem. „Kui lapselt võetakse ära võimalus teistega virtuaalselt suhelda, siis on see elu väga olulise osa äravõtmine,“ rõhutab Maarja ning räägib juhtumitest, mis on olnud äärmiselt kurva lõpuga. „Lapsevanem peab väga hoolikalt kaaluma, kuidas ja kas last karistada,“ selgitab Maarja ja täiendab, et mõistagi on oluline sõlmida omavahelisi kokkuleppeid.

Kuidas teha nii, et lastel oleks internetis turvaline ja hea olla, kuula juba podcast’ist.

Lasteabi on mõeldud nii lastele, noortele kui ka täiskasvanutele nõu küsimiseks ja abi saamiseks. Tasuta ja ööpäev läbi saab pöörduda numbril 116 111, veebivestluse kaudu kodulehelt www.lasteabi.ee või e-kirja teel info@lasteabi.ee. Lasteabi on olemas igal ajal ja iga murega.

Jaga
Kommentaarid