Ühel laupäevahommikul võtsimegi rattad ja pedaalisime sadamasse. Taevas oli pilvine ja vihma kallas, kuid ei hullu. Laevasõidul oli vihmane ja tuuline ilm boonus – katamaraan hüppas vahvalt laineharjalt alla sügavusse ja ronis jälle laineharjale, laps täiega nautis seda metsikut loksumist.

INFO LAEVA KOHTA: katamaraani pileteid saab osta liinilaevad.ee. Mahutab kuni 100 inimest ja 20 ratast.

HIND: täispilet 5 eurot, sooduspilet 2.70, kuni 7aastane tasuta, jalgratas 1.60.

INFO SAARE KOHTA: tallinn.ee/aegna

Õnneks saarel vihm lakkas ja alustasime sõitu Põhjaranda. Mina soovitangi saarele (maastiku)rattaga minna. Vähemalt meie laps, keda ei julge linnatänavaile lasta, nautis võimalust metsateedel vabalt seigelda. Rattaga saab Aegnale tiiru peale teha, uudistades sõjaväepunkreid, maagilist kiviringi, jääaja kivikülve ja kauneid randu. Meile meeldis eriti Lemmikneeme kivikülv, mis koosneb 23 suuremast rändrahnust, sealhulgas Tule- ja Kultusekivist.

Sadamas on ka kaart, kus saab vastavalt oma ajalimiidile marsruudi paika panna. Laev käib maikuus kaks korda päevas nädalalõputi, juunist juba terve nädala, v.a teisipäeviti. Soojemal ajal saab jääda Suurepaadi randa telkima. Just telkima me järgmine kord Aegnale minna tahaksime.

Jaga
Kommentaarid