Biohäkkimine viitab tavale kasutada teadust, tehnoloogiat ja enesekatsetamist oma füüsilise ja vaimse töövõime optimeerimiseks, üldise tervise parandamiseks ja pikaealisuse suurendamiseks. Kas ei kõla mitte hästi? Biohäkkimise olemus seisneb oma bioloogia üle kontrolli võtmises, kasutades soovitud tulemuste saavutamiseks andmeanalüüsi, elustiilimuutusi ja tipptasemel tehnoloogiaid. Mõiste „biohäkkimine“ hõlmab laia valikut tegevusi alates dieedi ja treeningrutiinide optimeerimisest kuni geenitehnoloogia ja nootroopiliste ainete kasutamiseni kognitiivse funktsiooni parandamiseks.

Shroomwelli tegevjuht, biohäkker Silver Laus

Biohäkkerid kasutavad oma tervise- ja jõudlusnäitajate mõõtmiseks ja jälgimiseks sageli erinevaid tööriistu ja tehnoloogiaid. Nende tööriistade hulka kuuluvad kantavad seadmed, nagu treeningu jälgijad ja unemonitorid, samuti DNA järjestuse ja mikrobioomi analüüsi tehnoloogiad. Shroomwelli tegevjuht Silver näiteks mõõdab oma erinevaid kehanäitajaid OURA sõrmusega ja üheks oluliseks mõõdikuks nimetab ta HRV-d (Heart Rate Variability). „Antud näidik on otsene signaal keha stressitasemest, sest meie süda ei ole tegelikult loodud ühes rütmis lööma, vaid seal on millisekundilised erinevused löögirütmides, mida rütmilisem, seda rohkem on keha stressis. Mul on ka näitude pilt sellest hetkest kui hakkasin kasutama reishit koos C vitamiiniga (minu keha nö baseline on muidu umbes 30–40 vahel). RHR (Resting Heart Rate – puhkav südamelöökide arv) liikus ka alla poole. Baseline muidu umbes 55–59. Unenäod muutusid sellest hetkest tasapisi säravamaks ja hakkasin jälle „mäletama“, mida öösel nägin. Umbes neli-viis aastat oli seal olnud tühi maa.“

Biohäkker Silver Lausi Reishi tinktuuri toime test OURA sõrmuse näitajatega

Resting Hart Rate (RHR) – Näitab puhkava keha südamelöökide sagedust. Mida madalam number (võrreldes oma kehanäitajate keskmisega), seda rahulikumas olekus on keha. Silveri keskmine näitaja on kuskil 48–53 vahel.

Heart Rate Variability (HRV) – näitab, kuidas keha reageerib otseselt stressile. Süda ei ole mõeldud lööma ühes rütmis (stressi märk), vaid löökide vahel on mõnesugused erinevused (rahulik keha).

Olgu see siis hiline söök, trenn, tööpäev vms. Number on otseselt seotud kehanäitaja keskmisega, mis minu puhul on muidu ca 30–40 vahel.

Body temperature – öine kehatemperatuur on ka üks keha tervisliku seisundi ning ka seda ümbritseva keskkonna näidik. Ideaalis on temp kas 0 (muutumatu) või siis väike miinus. Keha puhkab selles olekus paremini ja sügavamini.

Respiratory rate – hingetõmbed minutis. Kui keha on stressis, siis hingamine kiireneb (hapnikuvajadus suureneb). Silveri keskmine on 14,5–14,7.

Reishi ja stress

Stressiga toimetulekuks soovitab Silver proovida reishit. „Tegemist on adaptogeeniga, mis aitab kehal liikuda oma tsentrisse ja seda stressitaluvuse vaatest. See väljendub siis päevasiseselt otseselt kortisooli ja adrenaliini tootmise aeglustumise näol (meie igapäevane kiire elu soodustab nende hormoonide ületootlust). Päeval tarbides tähendab see stabiilsemat närvikava ja võimekust stressiga paremini toime tulla. Õhtul tarbides aitab kehal maha rahuneda, mille tulemuseks on oluliselt stabiilsem ja rahulikum uni. Üheks väljundiks on värvilisemad ja realistlikumad unenäod (sest keha tegeleb puhkamisega, mitte stressiga võitlemisega).“

Biohäkkeri häkk

Shroomwell Reishi tinktuuri kasuta koos C-vitamiiniga. Vitamiin C toimib tõestatult n-ö võimendina. Need, kellel on tõsised unehäired (öised ärkamised, pinnapealne uni, hommikune väsimus), on leidnud sellest eriti tugevat abi. Enda kogemus oli reaalselt mõõdetav. Kohe kui hakkasin meie tinktuuri tarbima (3–6 pipetitäit koos ca 1g c-vitamiiniga ca 1–2 h enne magamaminekut), minu keha stressinäitajad alanesid.

Biohäkkimise üks olulisemaid aspekte on rõhuasetus enesekatsetamisele. Biohäkkerid ei rahuldu pelgalt tavapäraste tarkuste järgimisega või ekspertide nõuannetele toetumisega. Selle asemel eelistavad nad praktilist lähenemist oma tervise ja jõudluse optimeerimisele, katsetades erinevaid dieete, toidulisandeid ja elustiilimuudatusi, et näha, mis neile kõige paremini sobib.

Shiitake ja tugev süda

Silver Laus nimetab oma värskeimaks avastuseks näiteks shiitaket: „Põhjuseid selleks on palju, aga peamine põhjus on tema võimekus toetada südame ja veresoonkonna tööd. Aja jooksul (vananedes, stressiga ja halva elustiiliga) meie veresoonkond nõrgeneb ning jäigastub. Veresoonte seinad täituvad tasapisi n-ö katuga, mis järjest sinna ladestub. See muudab need jäigaks ja ruumala, millest veri ennast läbi peab pressima, väheneb. Shiitake omadus ja võimekus on seda puhastada. Ehk siis veri voolab paremini, mis tähendab vähem takistust, ja süda saab seejärel optimaalsemalt toimida. Samuti aitab ta rauaosakesi paaritada hapnikuosakestega (raud on hapniku transpordisüsteem), et see vereringes paremini tsirkuleeriks ja keha optimaalselt toimiks.“ Silver toob välja sõbra Allani loo, kelle südamelöögid ei tõusnud tennist mängides üle 140, kui ta shiitake tinktuuri kasutas, sest keha sai paremini hapniku kätte.

Biohäkkeri häkk

Shroomwelli shiitake tinktuuri võib kasutada koos C- ja B12-vitamiiniga, kuna raua co-faktor (et keha suudaks rauda omistada) sõltub just neist kahest vitamiinist. Rohkem energiat ja tervem veresoonkond. Let's live forever!

Nagu näha, on biohäkkimine muutunud populaarseks osaliselt tänu selle potentsiaalile aidata inimestel saavutada oma tervise ja heaolu eesmärke. Tervisele ennetavalt lähenedes võivad biohäkkerid parandada oma füüsilist ja vaimset jõudlust, vähendada haigestumisriski ja pikendada eluiga.

Lion’s Mane toetab fookust ja pikendab eluiga

Eluea pikendamiseks soovitab Silver Lion's Mane'i, mis üksinda on tõestatud juba väga võimekaks seeneks. „Selles seenes leidub substantse (aineid), mis aitavad ehitada närvilõpmeid ja ajusünapse (teaduslikult on need ained hericenones ja erinacines). Ehk siis tähendab see, et lõvilaka/korallnarmiku tarbimine peatab aju degeneratsiooni, mis meil paratamatult vanadusega esineb (läbi DNA kahjustuste jm elustiili- ja vananemisprotsesside).

Biohäkkeri häkk

Võta Lion's mane'i tinkrtuuri (3–6 pipetitäit) koos ca 50mg niatsiiniga (B3-vitamiin). See peaks olema n-ö „õhetust tekitav“ versioon (inglise keeles flush). Niatsiin on juba iseseisvalt üks võimsaimaid anti-aging aineid, mis laiendab veresoonkonda, läbi mille boostid ka oma vereringet (suurem hapnikuvaru ja toitainete liikuvus). Lõvilaka kombo hoolitseb selle eest, et kasulikud ained jõuavad paremini ajju, ja seejärel aitab neid kiiremini (aga samas ohutult) läbi viia aju-vere barjäärist. Let's get smarter, better, faster, and overall better human beings!

Kokkuvõtteks võib öelda, et biohäkkimine on kiiresti kasvav valdkond, mis võib muuta meie arusaama tervisest ja heaolust. Ühendades tipptasemel teaduse ja tehnoloogia katsetamisvalmidusega, nihutavad biohäkkerid inimbioloogia optimeerimise piire. Naudi katsetamist, sest selle pika artikli lõpetame ei millegi muu kui biohäkkerite heaks kiidetud seenekombodega.

Shroomwelli tegevjuhi Silver Lausi soovitatud tooted:

  • Chaga ja Reishi – keha vastupanuvõime ja hea uni koos seentega

  • Chaga ja Lion’s Mane – parim äratus ja vastupanuvõime koos seentega

  • Shiitake ja Reishi – kasvata oma sisemist ja välimist sära, seedimist ja keha vastupanuvõimet seentega

  • Biohäkkeri kombo - tinktuuride mix 4-pakk (Chaga, Shiitake, Lion’s Mane, Reishi) 1 tinktuuri hind kombona ostes 14.98 eurot

Uueks tootesarjaks Shroomwellis on suuspreid, mis on kiire ja akuutse probleemi kiirabi unetuse ja stressi korral ning millel on terve kompleks erinevaid koostisosi, mis pakuvad kiiret lahendust.

StressStop suusprei reishiga

SleepWell suusprei reishiga

Jaga
Kommentaarid