Mõlemat saatekülalist on tunnustatud auhinnaga „Lastega ja lastele“Leelo Tungal pälvis aastal 2014 elutööpreemia ja Tamo Vahemets sai aastal 2020 eripreemia.

Eesti filoloog, lastekirjanik, õpetaja ja lasteajakirjade toimetaja Leelo Tungal pälvis aastal 2014 tunnustusauhinna „Lastega ja lastele“ oma pikaajalise, mitme põlvkonna lapsi mõjutanud tegevuse eest laste heaolu ja positiivse arengu väärtustamisel ning laste ja lastega peredega seotud teemade nähtaval hoidmise eest ühiskonnas. Eeskujuliikumise Valge Õhupall juhil Tamo Vahemetsal, kes sai aastal 2022 „Lastega ja lastele“ eripreemia, on olnud märkimisväärne roll väikelaste vigastuste ennetustöös, raudteeohutuse suurendamisel ning lastele eeskujuks olemise mõtestamisel ja propageerimisel.

Eeskujuliikumine Valge Õhupall kutsub tähistama 1. juunil lastepäeva ja samal päeval ehk lastekaitsepäeval selguvad ka tunnustusauhinna „Lastega ja lastele“ uued laureaadid. Väga oluline on iga päev laste peale mõelda ja oluline on seegi, et meil oleks kord aastas ka selline päev, mil me tõstame esile neid inimesi ja organisatsioone, kes laste heaolu eest seisavad ja seda oma südameasjaks peavad.

Kuula saatest Leelo ja Tamo mõtteid sellest, mismoodi me oma eeskujuga iga päev lapsi mõjutame ja nende elu suuname ning kui oluline on seda rolli endale teadvustada.

Kirjanik Leelo Tungal ja eeskujuliikumise Valge Õhupall juht Tamo Vahemets räägivad lastest. Saatejuht on Eve Kallaste.

Jaga
Kommentaarid