Ettevaatlik tasub olla lõkkega ning vaadata, et lapsed selle lähedusse ei satuks või sellest üle ei hakkaks hüppama. Tuli on ohtlik ning see võib tekitada põletushaavu. Veekogude läheduses tuleb hoida silma peal, et lapsed ei satuks ohtu või ei läheks üksi ujuma, kui neil selleks oskused puuduvad. Veekogule sõitma minnes ei tohiks unustada päästevesti, sest vee peal võib juhtuda igasuguseid asju ja päästevest päriselt päästab elusid.

Laetud mobiiltelefon olgu läheduses

Selliste juhtumite vältimiseks tuleks hoida lastel silma peal ja jälgida, et nad poleks järelevalveta. Eksimine on inimlik ja kui tõesti juhtub, et laps või täiskasvanu kaob ära ning oma jõududega ei õnnestu teda leida, siis ei tohi abi kutsumist häbeneda, vaid tuleb julgelt helistada 112. Politseil on võimekus ja oskus kadunud inimesi leida ning koostöös on suurem võimalus inimene kiiresti ja tervelt üles leida. Seetõttu on mõistlik hoida käepärast laetud mobiiltelefon, et saaksid vajadusel numbrilt 112 abi kutsuda.

Laste turvalisuse tagamine on esmalt iga vanema kohustus ja ülesanne. Seetõttu võiksid vanemad juba enne suvistele rahvarohketele sündmustele minekut rääkida lastega läbi, mida tohib teha ja mida mitte ning kuidas käituda, kui midagi juhtub. Ka vanemad saavad oma käitumisega olla lastele eeskujuks. Vabu päevi võiks nautida mõistlikult, pidada alkoholiga piiri ja takistada seltskonnakaaslaste ohtlikku käitumist. Kui märkad inimest, kes on teistele ohtlik – istub purjuspäi rooli või muutub vägivaldseks, siis helista 112 ja kutsu abi enne, kui midagi koledat juhtub. Alkoholi joonud inimeste konfliktid võivad kiiresti eskaleeruda.

Jaga
Kommentaarid