Aga siis algab kollektiivpuhkus. „Suvel juhtub tihti, et annan lastele puldi ja ütlen, et vaadake telekat nii kaua, kui tahate,“ tunnistab Helerin seekordses ajakirjas mõrult. Lasteaed läks kinni, aga ema töö vajab tegemist. „Kas kõik lasteaiaõpetajad peavad tingimata koos puhkama?“ küsib samas loos Kristiina, kes samuti igal suvel selle probleemiga kimpus on. „Ka lapsed vajavad puhkust,“ sõnavad lasteaiapidajad selgituseks kui ühest suust.

Küllap naudiksid õpetajadki puhkusi läbi aasta, kui neile selleks võimalust pakkuda.

Ka meie lasteaed on kolm nädalat järjest kinni. Minagi pean osa sellest ajast tööl käima ja ka mina luban sellal lastele rohkem ekraane, kui ma seda tavalistel päevadel teeksin. Ka minu lapsed veedavad suvepuhkusel rohkem aega nelja seina vahel, kui nad seda lasteaias teeksid. Ei Helerin, Kristiina, mina ega paljud teised emad Eestis arva, et see on mingi kvaliteetne puhkus, mida lapsed vajavad. Lapsed tahaksid puhata siis, kui nende vanemad puhkavad – tunda rõõmu, et kõikidel on vaba aeg. Aga et kõik oleksid rõõmsad ja vabad, peavad vanemad saama otsustada ning tööandjaga läbi rääkida, millal ja kui pikalt on parim aeg puhata. Meie pere pikim ja parim puhkus on südatalvel, kui kõik on pimedusest ja külmast väsinud ning soovime sellest end mõneks nädalaks välja lülitada.

Soovin teile päikeselist juulit, võimalust mitte palju rööprähelda ja jään ootama, et kiirelt muutuv maailm suudaks lõpuks muuta ka lasteaedade süsteeme, mis on selgelt ajale jalgu jäänud. Lasteaiaõpetajad on enamjaolt samasugused pereinimesed kui meie – küllap naudiksid nemadki oma puhkusi läbi aasta, kui neile selleks võimalust pakkuda.

Suvesõidud veeda nuputades

Laste lemmik Pere ja Kodu Nupuvihik on ilmunud, järjekorras juba seitsmes! Nupuvihikust leiad 40 ülesannet nii tähelepanu, teksti mõistmise, kirjutamise kui ka arvutamisoskuse proovile panekuks. Parim kaaslane randa ja pikkadele autosõitudele. Pere ja Kodu Nupuvihiku leiad supermarketitest ja kioskitest.

Parim kink on elamus!

Mida kinkida lapsele, lapselapsele, väikesele nõole, heale sõbrale sünnipäevaks? Parim kink on elamus! Tänavu detsembris astub paljusid lapsi rõõmustanud Lotte suurele lavale uhiuue lavastusega. Janno Põldma kirjutatud „Lotte ja kadunud jõuluvana“ tuleb lavastaja Ain Mäeotsa abiga Tallinnas Unibet Arenal vaatajate ette erakordse vaatemänguna. Piletid on müügil piletitasku.ee.

Jaga
Kommentaarid