Jennifer Moore-Mallinos, Gustavo Mazali

„Head kooliteed!“

Kirjastus Pilgrim, 32 lk

Kertu on juba pikemat aega rääkinud, et tema on nii kaua lasteaias käinud, nüüd peaks justkui aitama. Tema tahab kooli minna! Koolitee on selge ja esimesed kooliasjadki juba valmis ostetud. Raamatust uurisime siis, mida kõike üks koolimineja teadma peaks. Kertu hõiskas entusiastlikult, sest tõdes, et tal on kõik vajalikud oskused olemas ja ta on valmis hommepäev kooli minema. Tegelikult on raamat sobilik nooremalegi lapsele, sest seal loetletud oskused on head ka toimetulekuks lasteaia suures seltskonnas.

Anna Taube, Barbara Rose

„Väike unepurjetaja“

Kirjastus Koolibri, 72 lk

Seiklusrikkad suvepäevad mõjuvad väsitavalt kõigile ja nii võibki vaikset unenohinat kuulda juba pärast loo viiendat rida. Või näha hoopiski, raamat käes, toolil tukkuvat lapsevanemat ja teki all naeru kihistavaid lapsi. Sellisteks õhtuteks olen ettelugemiseks valinud pigem lühikesi unejutte. Raamatust leidsime 33 uut lugu, mis aitasid neil mõnusalt unne suikuda. Ime­armsad illustratsioonid iga loo juures lõid unistava meeleolu. Mõnusa õhkkonna loomiseks soovitan mõni tore lasteraamat ka randa või parki kaasa haarata, miks mitte seda kallimalegi ette lugeda. Raamatul on ilmunud ka teine osa. Kindlasti tutvume lähiajal ka sellega.

Helena Kraljič

„Sofia ja balletisussid“

Kirjastus Tammerraamat, 36 lk

Ballett mõjub tüdrukutele maagiliselt ja muinasjutuliselt, sest on õrn ja naiselik. Kohe kindlasti eriline. Oleme Kertuga korduvalt balletti vaatamas käinud ja kahekesi koos seda võlu ahminud. Hea balleti­etendus tõmbab su enese sisse ja paneb justkui aja seisma. Täpselt sama tunde tekitas ka see lugu Sofiast ja tema vanaemast, kes talle oma balletisussid kinkis. Tüdruku otsus astuda julgelt oma uutes balletisussides lavale mõjus väga inspireerivalt. Lehekülgi pöörasime aeglaselt ja imetlesime pikalt kõiki illustratsioone. See on tõesti võluv raamat, kus kohtuvad mänguline sõna- ja pildimaagia.

Anna Bernhard, Silvia Schmitz

„Laste sünnipäeva­mängud“

Kirjastus Varrak, 120 lk

Suvesünnipäevad on ägedad, sest peo pidamise võimalused on justkui lõputud. On see siis rabamatk piknikuga, vahvad mängud koduhoovis või hoopiski korralik veesõda järve ääres. Mälestused jäävad kustumatud, kui natukene aega panustada ja peoplaanid läbi mõelda. See raamat on ideaalne abimees, sest sisaldab kõike vajalikku, et muuta lapse sünnipäevapidu unustamatuks elamuseks. Kõiki põnevaid mänge saab mängida lihtsate koduste vahenditega, lisatud on ka vanusepiir, ettevalmistusaeg ja soovitus, kas mängida õues või toas. Võta raamat kaasa ja pane lapsed mängima, kus iganes parasjagu viibid!

Eva Janikovszky

„Kellesse see laps läinud on?“

Kirjastus Hotger, 52 lk

Seda raamatut lugesin ette nii mõnelegi teismelisele ja täiskasvanule, sest Uku on veel natuke liiga noor, et mõista sellist huumorit nagu nemad. Nende äratundmisrõõm oli suur ja naerda sai ikka väga kõvasti. Soovitaksingi raamatut pigem lapsevanematele, kellel keevad emotsioonid kodus kasvava teismelisega maid jagades üle pea. Lugu on pandud kirja ägeda tuimusega, aga ei jäta ühtki samas olukorras olijat külmaks. Kuigi ajaga pea kõik muutub, jäävad teismeliste hinge­hädad samaks. Pahvatasin mitmeid kordi naerma, kui raamatut lugedes justkui iseennast peeglist nägin. Väga äge raamat!

Kristin Roskifte

„Igaüks on oluline“

Kirjastus Ühinenud Ajakirjad, 64 lk

See on müstiline, kuidas nii vähese tekstiga on suudetud luua nii palju ütlev teos! Minu meelest on väga oluline õpetada lapsi juba väiksest peale nägema laiemat pilti, kui silme ees parasjagu avaneb. Tutvustada neile sügavusi, mis ühe silmapilgu taha mahtuda võivad. See raamat täpselt seda meile õpetabki. Sammhaaval kasvatades vaatevälja, et tasapisi näha, kuidas meie lood omavahel põimuvad. Kuidas me ei pruugi teise sisse näha, aga võime märgata seda, mis teda ümbritseb, ja veidi aimata, mis peitub tema sees. Raamat kasvatab uudishimu, arendab fantaasiat ning pakub palju väikesi ja suuri saladusi avastamiseks. Vaata hoolega ringi, leia seoseid endaga ja rakenda õpitut ka päriselus. Märka selles suures maailmas ka väikseid asju enda ümber!

Jaga
Kommentaarid