Paljude teaduspõhiste uuringute käigus on leitud, et rinnaga toitmine on üks kuluefektiivsemaid rahva tervise edendamise viise, mis paneb aluse lapse heale füüsilisele, vaimsele ja sotsiaalsele tervisele. Paraku on rinnaga toitmise näitajad nii Eestis kui ka maailmas languses. Vaid üheskoos saame seda muuta, toetades värskeid emasid rinnaga toitmisel ja võimaldades imetamisega seotud probleemide korral peredele igakülgset abi.

Rinnaga toitmise edendamise Eesti komitee koos Anett Viinalassiga kutsub kõiki üles meie järeltulevate põlvede tervise ja heaolu nimel toetama ning soodustama rinnaga toitmist ja jagama selle aasta rinnaga toitmise nädalaks valminud videot. Teeme selle ühise pingutuse emade ja laste tervise heaks!

[1] Rinnaga toitmise edendamise Eesti komitee ehk RTEEK on sotsiaalministeeriumi haldusalas tegutsev nõuandeorgan, mis kutsuti ellu 2012. aastal eesmärgiga nõustada sotsiaalministeeriumi imikute toitmisega seotud küsimustes, osaleda imikute toitmise seisukohtade kujundamisel, tutvustada avalikkusele imikute imetamisega seotud põhimõtteid ja koordineerida imikute toitmise teavitustööd Eestis.

Jaga
Kommentaarid