Hambaarsti võiks külastada juba esimesel eluaastal, kohe pärast esimeste hammaste lõikumist. Kui varem ei ole olnud võimalik hambaarsti juurde minna, siis kindlasti võiks meelde jätta, et esimene visiit peaks olema tehtud, kui laps saab üheaastaseks.

Mõnikord on soovitatud hambaarstile pöörduda alles 2–3-aastaselt, kuid kogemused näitavad, et mõne lapse jaoks võib olla siis juba hilja. Kõrremahlad ja kommid on teinud oma töö ning pisikeses suus ilmutavad end tõsised hammaste kahjustused.

Loomulikult tasub ettenägelik olla ka nende laste vanematel, kes kommi ei söö ja mahla ei joo, sest potentsiaalseid tegureid, mis hammaste tervist kahjustavad, on teisigi. Läänemere Hambakliinik soovitab järgida põhimõtet: mida varem head harjumused kujunevad, seda parem. Regulaarne hambaarsti külastamine kuulub kindlasti rutiinide hulka, mis on kasulik kogu eluks.

Lastenurk Läänemere Hambakliinikus

Järjepidevus kujundab häid harjumusi

Lapsega peaks külastama hambaarsti keskmiselt iga kuue kuu tagant. Seda ka siis, kui laps hambavalu üle ei kaeba ja pole märkigi kahjustatud hammastest. Regulaarne kontroll on hambahaiguste ennetuse oluline osa ja aitab lapsel kujundada head harjumust. Lisaks harjub laps ka teadmisega, et hambaarst pole mingi koll, vaid sõber.

Sagedamini, umbes 3–4 kuu tagant võib hambaarstil käimise vajadus tekkida, kui hambad on kaariesest nakatatud. Tihedamad külastused aitavad avastada uusi kaariesekoldeid varakult. Terve rida auke ei anna endast tavainimesele varem märke, kui hambaemail juba visuaalselt kahjustatud või valu taga. Arsti vilunud silm suudab varjatud kahjustused aga avastada ja takistada kaariese edasi arenemist.

Räägi hambaarstist positiivselt

Suur osa hambaarstihirmust tekib kuulujuttudest, mitte oma isiklikust kogemusest. Võta hirmud eos maha, rääkides oma headest kogemustest seoses hambaraviga. Missugune oli probleem ja kui hea meel oli siis, kui asjad korda said.

NB! Ära julgusta last lausetega „Hambaarsti juures ei ole valus, sulle ei tehta haiget. Sulle ei tehta süsti. Hambaarst ei ole hirmus/kuri. Hambaarsti ei pea kartma“. Kuna neis lausetes on sees juba negatiivne alatoon, võivad need töötada vastupidi ja tekitada hirmu. Negatiivse seose võib luua isegi nii tavaline ja loogiline lause nagu „Kui sa hambaid ei pese, tulevad augud ja lähme hambaarsti juurde“.

Elu esimese ja ka kõigi järgnevate hambaarstivisiitide meeldivaks kulgemiseks on hea enne oma lapsega hambaarstile minekut järgida ka neid soovitusi:

  • Broneeri vastuvõtt päeva ossa, kus laps on heas tujus (nt pärast und või söömist).

  • Proovige hambaarstivisiiti kodus läbi mängida rollide kaupa, andes lapsele võimaluse tunda ennast nii hambaarsti kui ka patsiendina. Sedasi on päris visiit veidi tuttavam ja lapsele mugavam.

  • Ära iial hirmuta last hambaarstiga või rakenda järgmist visiiti karistusena.

Läänemere Hambakliinik kõrvaldab lapse hambamure põhjuse valutult ja aitab hoida hambad heas korras!

Läänemere Hambakliinik tegutseb Tallinnas Lasnamäel ja Mustamäel, kus töötab kokku 48 oma eriala spetsialisti.

Laste hambaravi pakutakse mõlemas kliinikus. Mustamäel, kus laste päralt on kuus hambaarsti, on praegu aegu lahedamalt ja vastuvõtule pääseb juba oktoobris. Vabu aegu on ka Lasnamäel, kus võib aja broneerida novembriks.

Kuna Läänemere Hambakliinik on Tervisekassa lepingupartner, ravitakse kuni 19-aastaseid ravikindlustuse olemasolul tasuta. Maksta tuleb küll visiiditasu viis eurot.

Läänemere Hambakliiniku raviteenused lastele:

  • hammaste kontroll;

  • hammaste röntgen vastavalt näidustusele;

  • piima- ja jäävhammaste ravi kõikides kaariese staadiumites;

  • piima- ja jäävhammaste juureravi;

  • professionaalne hammaste puhastus;

  • piimahammaste eemaldamine;

  • jäävhammaste eemaldamine (nt tarkusehambad, ortodontilistel näidustustel jäävhammaste eemaldamine);

  • hammaste ravi pärast traumat;

  • esmaabivisiidid vabade visiidiaegade olemasolul.

Üks suuremaid Eestis

Läänemere Hambakliiniku hoolde on oma naeratuse usaldanud üle 84 000 inimese.

Mõlemad kliinikud on sisustatud nüüdisaegse hambaravitehnikaga ja kasutatakse vaid kvaliteetseid materjale. Igas hambaravikabinetis on ka suusisese röntgeni võimalus ja kliinikute röntgenkabinettides saab teha nii kahemõõtmelisi panoraam- kui ka 3D-röntgenülesvõtteid. Külastajate turvalisuse ja tervise huvides järgitakse ka väga kõrgeid hügieeni- ning steriilsusnõudeid.

Läänemere Hambakliiniku kliendiks võib saada igaüks, kes soovib kvaliteetset ja patsiendile orienteeritud hambaravi. Läänemere Hambakliinikus on olemas nii üldhambaarstid kui ka kitsamale hambaravi valdkonnale keskendunud hambaarstid (juureravi, proteetika, igemeravi, suukirurgia, implantoloogia, lastestomatoloogia). Läänemere Hambakliinik pakub mõlemas kliinikus suuhügienisti teenust ning samal päeval vabade visiidiaegade olemasolul hambaravi esmaabi teenust.

Partnerlus tervisekassaga ei piirdu Läänemere Hambakliinikus vaid lastele suunatud raviga. Täiskasvanud patsientidel on võimalik kasutada hambaravihüvitist, proteesihüvitist, partnerlus kehtib ka elupuhuse hambaravi ja ka vältimatu hambaravi osas.

Läänemere Hambakliinikutesse saab aega broneerida telefonil 660 0460 ja veebiregistratuuris.

Jaga
Kommentaarid