Perelepituse eesmärk on lahendada lastega seotud elukorralduse toimimine: hooldusõiguse ja elatise küsimused, kelle juures hakkavad lapsed elama, kellega veedavad jõulud ja nii edasi. Lihtsustatult öeldes: perelepituse eesmärk on sõlmida lapse heaolust lähtuv toimiv kokkulepe, mida mõlemad lapsevanemad austavad ja seeläbi sellest ka kinni peavad.

Sotsiaalkindlustusameti ennetusteenuste peaspetsialist Kadi Saar ütleb, et teab perelepituse väärtust, kuna on ise mõni aeg tagasi teenust kasutanud.

„Perelepituses vastu võetud otsused ei pea kehtima lõpmatult: kui midagi muutub, saab alati tulla tagasi ja leppida uutes asjades kokku. Üldjuhul aga pole selleks lepitajat enam vahele vaja, sest inimesed on võimelised ka ise asju lahendama. Perelepituse eesmärk ongi aidata lapsevanematel teha see esimene samm, kus hakatakse üldse ühiselt asju taas korraldama. Lepituse ülesandeks on saada mööda nendest tunnetest, mis pärsivad lapse heaolule mõtlemist,“ mainib Saar.

Pikemat arutelu perelepitusteenuse toimimisest kuula juba saatest!

Lasteabi on mõeldud nii lastele, noortele kui ka täiskasvanutele nõu küsimiseks ja abi saamiseks. Tasuta ja ööpäev läbi saab pöörduda numbril 116 111, veebivestluse kaudu kodulehel www.lasteabi.ee või e-kirja teel info@lasteabi.ee. Lasteabi on olemas igal ajal ja iga murega!

Sotsiaalkindlustusameti laste heaolu osakonnast perelepituse koordinaator Anna Vorobjova, saatejuht Martin Hanson ja Sotsiaalkindlustusameti ennetusteenuste peaspetsialist Kadi Saar.

Jaga
Kommentaarid