Meie eesmärk on tagada, et kõikidel lastel oleks turvaline

Kerli Raikna, Tallinna Lehola lasteaia direktor

Oleme juhtumi lahendamisega jõudnud lõpule.

Lasteaia nimel soovin naabruskonna kodanikule väljendada tänu tema tähelepanelikkuse ja märkamise eest meie lasteaia igapäevaelus

Pärast juhtunust teatamist, viisime lastaias läbi põhjaliku uurimise, millesse kaasasime nii õpetajad kui lapsevanema. Uurimise käigus selgus, et pealtnägija väide selle intsidendi kohta ei vastanud tõele. Kuigi see juhtum osutus ekslikuks, on meil siiralt hea meel, et meie lasteaia kogukonnas on inimesi, kes on valmis astuma sammu laste turvalisuse ja heaolu nimel.

Tahaksin rõhutada, et meie lasteaed püüab alati tagada laste heaolu, turvalisuse ja positiivse õpikeskkonna.

Oleme võtnud sellest olukorrast õppust ja rakendame täiendavaid meetmeid, et vältida tulevikus sarnaseid kaheti mõistetavaid olukordi. Meie eesmärk on tagada, et kõik lapsed saaksid lasteaias turvaliselt õppida ja areneda. Peagi on tervele lasteaia personalile algamas pikem koolitus, kus muuhulgas käsitletakse ühe teemana ka professionaalset suhtlemist.

Pealtnägija tundis vajadust sekkuda

Eelmisel nädalal nägi Lehola lasteaia läheduses elav naine lasteaiast möödudes, kuidas üks sealsetest õpetajatest kasutas väikese lapse vastu jõudu. Kuna see polnud esimene kord, mil naine oli märganud õpetajate poolt karjumist või jõu kasutamist, otsustas ta sekkuda. Paraku jäi see tulemuseta, mistõttu võttis naine ühendust kohaliku omavalitsuse, haridusameti ja ka lasteaia direktoriga. Üheskoos lubati olukorda lähemalt uurida. Praeguseks on selge, et kuigi juurdlus ei tuvastanud vägivallaintsidendi toimumist, on juhtumisse segatud õpetaja esitanud omal soovil lahkumisavalduse.

Jaga
Kommentaarid