Krokodillikaka ja mesi

Umbes 3050 eKr oli egiptlastel omalaadne retsept, mis nende arusaamade kohaselt pidi aitama takistada naise rasestumist. Selle jaoks segati kokku krokodilli väljaheited ja mesi. Saadud segu tuli naisel sisestada tuppe enne seksuaalvahekorda.

Kuigi see meetod tundub küsitav ja šokeeriv, on selles retseptis siiski mingi loogika. Väljaheide toimis füüsilise tõkkena, mesi aitas vältida seda, et väljaheide organismis põletikke tekitaks. Kui hügieeniline see kõik lõpuks siiski oli, on juba teine küsimus.

Eluohtlikud kokteilid

Iidsed tsivilisatsioonid kasutasid nii elavhõbedat, pliid kui arseeni, et rasedust ära hoida. Naistele kinnitati, et nende tarbimine kas üksi või eraldi kaitseb raseduse eest. Hiinas oli kõige populaarsemaks elavhõbe. 800–600 AD vahel kasutati Kreekas aga seppadelt järele jäänud vett, mis sisaldas pliid ja muid mürgiseid metalle.

Paraku ei öelnud naistele keegi, et lisaks viivad need neerude- ja kopsude üles ütlemiseni ja suure tõenäosusega surmani. Rasedaks ilmselgelt seega keegi seda vahendit kasutades tõesti ei jäänud...

Munad reiele!

500–100 AD hakkas Euroopas levima kummaline trend, kus rasedust üritati vältida spetsiaalsete amulettidega. Enamasti kasutati selleks nirgi munandeid, mis seoti kokku ehtelaadseks amuletiks ja riputati kaela või seoti ümber reie. Levinud oli samal eesmärgil kasutamiseks ka musta kassi paremalt küljelt võetud luud. Kui rasestumise vastu need amuletid ilmselt ei aidanud, siis vähemalt said naised selle näol endale omalaadsed „disainehted“.

Enne meile tuntud kondoome olid sooled ja sarved

1400ndatel kasutati Hiinas kondoomidena lambasooli. Mõnikord leotati neid ka piimas. Ja kui see tundub tülgastav, siis tasub mõelda sellele, et Jaapanis tehti kondoome ka kilpkonna kilpidest ja erinevate loomade sarvedest. Vot see on juba ebameeldiv!

Viski ja munandid

Aastatel 1534–1760 polnud Kanadas elavatel naistel just üleliia suurt valikut rasestumisvastaseid vahendeid, mis suunas neid kasutama väga küsitavat meetodit. Naised purustasid ja jahvatasid kopra munandeid ning tegid neist teed. Kuna jahvatatud munandid pole vast kõige isuäratavam asi, mida sisse juua, hakkasid nad sellele hiljem lisama ka kanget alkoholi. Õnneks tänapäeval ühegi baari kokteilimenüüst sellist „hõrgutist“ ei leia.

Sibul tuleb appi

Prantslannad olid oma lähenemises natukene klassikalisemad. 1400. aastatel oli nende seas levinud rasestumisvastaseks vahendiks... sibulamahl! Võib vist lähtuda loogikast, et tõeline rasestumisvastane toime tuli nende hingeõhust.

Kõigepealt õmblustööd ja siis voodisse!

kuni 1800. aastateni oli Euroopas veel ka levinud sõrmkübara kui rasestumisvastase vahendi kasutamine. Naine sisestas sõrmkübara endale tuppe, lootuses, et see blokeerib sperma teekonna.

Coca-Cola teeb tõesti kõike. Vist.

Selle tumeda, kihiseva joogiga seonduvaid erinevaid häkke on vist kõik näinud. Küll saab sellega puhtaks potid-pannid, küll aga koristada vannituba. Ent ameeriklased uskusid 60ndatel, et Coca-Cola on ka täiesti adekvaatne vahend raseduse ära hoidmiseks. Selle jaoks loputasid naised pärast seksuaalvahekorda oma tuppe joogiga ja jäid parimat lootma. Nii uskumatu, kui see ka poleks, kulus paarkümmend aastat tõestamaks, et kõige suurema tõenäosusega tekib sel viisil lihtsalt põletik...

Allikad: golbalcitizen.org, nypost.com

Jaga
Kommentaarid