Olukorra teeb murettekitavaks tõik, et kahe päeva jooksul on samale kirjeldusele vastav mees lähenenud kolmele alaealisele. Esimesel korral toimus füüsiline lähenemiskatse Nõlvaku tunnelis, teisel korral Nõlvaku tänaval ja kolmandal korral lähenes meesterahvas alaealisele lapsele bussis 20A.

Triin, kelle tütrele mees bussis lähenemiskatse tegi selgitab, et tema laps istus bussi Pääsküla peatuses ja kuigi bussis oli küllaldaselt vabu kohti, tuli ja istus tema kõrvale meesterahvas, kes talle käe ümber pani. Kõikidel juhtudel on tegu olnud inglise keeles suhtleva mehega.

Triin on tänulik kõrvalseisjale, kes sekkus ja küsis mehelt, kas ta teab tüdrukut ja miks ta teda katsub. "Kahjuks ei oska mu tütar piisavalt palju inglise keelt, et oleks saanud aru kõigest, mida mees talle ütles."

Senise info põhjal on tegu 170-180cm pikkuse noorema meesterahvaga, kellel on tumedad juuksed ja ühe lapse kirjelduse järgi "jänesehambad". Kahel korral on ta kandnud punast jopet ja tumedaid pükse.

Kellel on vähegi infot kirjeldusele vastava mehe kohta või kes peaks nägema pealt sarnast intsidenti, on palutud koheselt kontakteeruda politseiga.

Kirjeldusele vastav noormees on kaamerate vaatevälja jäänud

Raigo Prants, Lääne-Harju jaoskonna menetlustalituse juht

Politseinikud teevad aktiivselt tööd selle nimel, et noormees leida ja Laagri elanikkonna turvatunne taastada. Oleme suunanud piirkonda ka rohkem politseinikke.

Meile teadaolevalt on toimunud kolm juhtumit, üks eile ja kaks täna, kus sarnase kirjeldusega nooruk on ettearvamatut ja pealetükkivalt lastele lähenenud. Kohe kui esimene info meieni jõudis, hakkasime läbi vaatama avalikke kaameraid ja koguma infot kogukonnalt. Täna toimus veel kaks juhtumit ning kirjeldusele vastav poiss jäi videokaamera vaatevälja. Hetkel selgitamegi, kas tema võis olla nende tegude tegija.

Soovitame lastel liikuda mitmekesi või võimalusel võiksid vanemad viia oma lapsed ühest punktist teise. Kindlasti tuleks lastega kodus rääkida, et kui keegi ettearvamatult läheneb, on pealetükkiv või lausa ründab, siis tuleks hüüda abi, joosta koju ja kui olukord võimaldab, siis koheselt teavitada juhtunust politseid 112 numbril.

Uuendatud kell 19:51 - Saime kinnitust, et videole jäänud 14-aastane noormees oli nende tegude taga. Politseinikud vestlevad hetkel poisi ja tema vanematega, et selgitada välja miks poiss nii käitus ja seejärel otsustame, kuidas tema käitumist muuta.

Uuendatud kell 20:38 - Poiss tunnistas oma tegusid ja vanem mõistis olukorra tõsidust. Ühtlasi on lapsevanemal kahju, et teistel lastel oli tema pojaga ebameeldiv ja suisa hirmutav kokkupuude ning ta teeb endast kõik oleneva, et poiss saaks vajalikku abi juba arstide hoole all

Jaga
Kommentaarid