„Igal juhul aitab kodu ja kooli vaheline suhtlus kaasa sellele, et lastel on parem vaimne tervis, lisaks saab paljudele tärkavatele probleemidele kiiremini jälile. Kui lapsevanemad kuulavad kodus last, toetavad ja julgustavad teda, annavad nõu, suudab laps paremini oma probleemid koolis ise lahendada,“ mainib Selliov.

Kuid samamoodi peaksid enda vaimu eest kandma hoolt ka õpetajad, lisab Alvela. „Kui õpetajate vaimne tervis on korras, pole neil võimalik oma muredega lapsi koormata ja nad on ka võimelised nägema seda, kui mõnel lapsel on probleeme tekkimas,“ lisab lasteabi e-nõustaja.

Koolipsühholoog tunnustab aga õpilasi, kes on väga heal meelel tema kabinetti tulemas, et oma muredest rääkida. „Usun, et paljuski mängib rolli ka asjaolu, et vaimse tervise olulisusest ja muredest räägitakse rohkem, see pole meil ühiskonnas enam tabuteema. Eriti tore on näha seda, et leidub isegi õpilasi, kes võtavad oma sõbra käe otsa ja tulevad koos minu kabinetti, sest on märganud, et sõbral on väga raske,“ lisab Selliov.

Pikemat arutelu kooli ja laste vaimse tervise üle kuula juba saatest!

Lasteabi on mõeldud nii lastele, noortele kui ka täiskasvanutele nõu küsimiseks ja abi saamiseks. Tasuta ja ööpäev läbi saab pöörduda numbril 116 111, veebivestluse kaudu kodulehel www.lasteabi.ee või e-kirja teel info@lasteabi.ee. Lasteabi on olemas igal ajal ja iga murega!

Tallinna Reaalkooli koolipsühholoog ja pereterapeut Olle Selliov ning Sotsiaalkindlustusameti lasteabi e-nõustaja Agnes Alvela.
Jaga
Kommentaarid