Käisime külas Tallinna Lennujaamas, mille personal seletas meile põhjalikult lahti kõik, mida tuleb lastega reisides arvesse võtta. Ülle Lumiste, Tallinn Airport GH projektijuht, rääkis meile täpsemalt pagasiga seotud regulatsioonidest ning Ingrid Somelar, õhusõidukite teeninduse osakonna juht, selgitas miks oodatakse esimesena pardale just lastega reisijaid ja kuidas vältida eelpool mainitud ebameeldivat olukorda, kus meeskond lapsevanema lennukist välja kutsuma peab.

Saime palju kasulikku infot, mis reisimist lihtsustab ning käisime läbi ka lennujaamas olevad alad, mis aitavad lastega reisijatel oma lendu oodates lõbusalt aega sisustada.

Seega: kui plaanid lennureisi lapsega, siis vaata läbi video ja uuri täpsemalt järgi enda lennufirma tingimused. Nii teed omalt poolt kõik, et lend sujuks muretult!

Vajalik info meelde jätmiseks:

  • Beebil peab olema oma pilet ja kehtiv isikut tõendav dokument.

  • Beebi = 0-2-aastane laps, kes istub lapsevanema süles lennureisi ajal ehk tal pole oma istekohta.

  • Beebipiletisse kuulub alati check-inis ära antav lapsevanker (kuni 10kg).

  • Kui soovid vankri pardale võtta, siis see võrdub käsipagasiga, peab klappima käsipagasi mõõtudega ja kui käsipagas ei sisaldu lennukipileti hinnas, siis tuleb see juurde osta.

  • Mõningate lendude puhul on võimalik kasutada oma vankrit või käru kuni lennukiukseni, kuid see tuleb kindlasti registreerimislauas enne kokku leppida ja tag külge saada. Kindlasti paki käru kokku enne lennukisse minemist

Jaga
Kommentaarid