Mis meid ikka ja jälle Riiga tagasi kutsub? Meie pere lapsed on vanuses kolm ja kümme ehk parajad rüblikud. Selles eas on laste huvid päris erinevad, kuid sellele vaatamata oleme leidnud omajagu tegemisi, mis mõlemat (ja ka meid lapsevanematena) köidab.

Top 5 tegevust, mida Riias koos perega nautida:

Perega spaas

Spaaseiklused mõistliku hinnaga

Meie lapsed on täielikud veefanatid! Olgugi et spaad ja veekeskused on ka meil Eestis olemas, siis pärast nende külastamist on sageli tunne, et rahakotist puhub vastu vaid tuul. Riias on aga spaahotellid äärmiselt mõistliku hinnaga ja väga vahvad. Näiteks tasub uudistada Pullman Riga Old Towni, Radisson Blue Latvia, Kempinski Grand Hotel Riga, Wellton Riverside Hotel & Spa ja Grand Poet Hotel Riga spaavõimalusi. Lisaks teab ilmselt iga lapsevanem ka legendaarset Jūrmala veeparki, mis nii suuremale kui ka väiksemale veesõbrale naeratuse näole toob. Veemöllu jagub seal ikka tundideks!

Ei saa üle ega ümber saldējums’ist

Kui kahekesi Riias käies naudime täiel rinnal rikkalikku restoranimaastikku, siis lastega pole pääsu saldējums’i söömisest. Seda ka külmemal ajal. Kohalik käsitööjäätiste kett Molberts on tõesti fantastiline ja nende jäätisekohvikud väärivad külastamist. Kui ka teie peres kipub olema nii, et igal pereliikmel on parasjagu erineva toidu isu ja kompromissid ei tule kõne allagi, soovitame sammud Āgenskalna turule seada. Seal on teisel korrusel hulk söögikohti, kust igaüks saab endale meelepärase valida. Nii on võimalik üheskoos ja rahumeeli lõunat või õhtusööki nautida. Lisaks on see hoone ise tõeline vaatamisväärsus.

Āgenskalna turult leiab head-paremat

Riia loomaaia asukad

Riias saab kohtuda kaelkirjakutega

Ilusad, modernsed ja heade tingimustega loomaaiad on lastele alati tore võimalus erinevate asukatega lähemalt tutvust teha. Siinkohal on naabrid meist vähemalt ühes aspektis ees – neil on kaelkirjakud! Ja üldse ei pea muretsema, kui loomaaias on juba varasemalt käidud, sest erinevatel hooaegadel muutub nii keskkond kui ka loomade käitumine. Tasub kindlasti külastada, emotsioonid on garanteeritud.

Tasemel kultuuriampsud

Viimasel korral hakkas teel loomaaeda nii hullult vihma kallama, et pidime plaane muutma. Lastele olid kaelkirjakud aga välja hõigatud ja korraks tekkis mure, et ilma hea alternatiivina läheb jamaks. Tuleb aga välja, et kaelkirjakuid leiab Riias ka siseruumidest. Läti riiklik loodusmuuseum päästis päeva. Muuseum ise asub kohe vanalinna kõrval ja pakub palju avastamist läbi viie korruse. Näitused, nagu „Läti linnud“, „Maailma loomad“, „Putukate maailm“ jt, on väga põnevad igas vanuses seiklejatele.

Teine väga lahe muuseum on Digital Art House, kus kuulsad kunstiteosed on multimeedia installatsioonide käigus saanud uue elu. Kui klassikalisse kunstimuuseumi on vahel lapsi keeruline meelitada, siis sellises võtmes kunsti kogeda on hoopis teine asi.

Loodusmuuseumis

Seiklused vanalinnas

Meil ju endalgi ajaloolisi nurgakesi siin-seal, aga Riia vanalinn on teistmoodi tore. Seal on palju väikeseid poode käsitöö ja kohaliku kraamiga ning vahvaid kohvikuid, kust mõni magus amps või kuum jook haarata. Näiteks V. Kuze oma kuulsa kuuma šokolaadi ja käsitöömaiustega on kohe eriline pärl. Sarnaselt Tallinnaga pannakse Riiaski talvisel ajal püsti imearmas jõuluturg, mis väärib samuti külastamist. Lisaks tasub vanalinnas Peetri kiriku torni ronida, kust avaneb panoraamvaade nii vanalinnale kui ka moodsatele kõrghoonetele.

Riia vanalinnas seiklemas

Meie pere on igatahes kamp suuri Riia fänne ja satume sinna ikka mitu korda aastas. Ja alati on tore, nii suvel kui ka talvel. Kuna aasta lõpp pole enam kaugel, siis jagame hea meelega oma nippe teiste lapsevanemate ja reisisellidega.

Ideid Riia külastamiseks leiab ka veebilehelt LiveRiga.com.

Jaga
Kommentaarid