Zemaitijos Pienas

Zemaitijose piimatootjad aga hakkasid tegema lehmadele vereanalüüse, et teha kindlaks nende geenitüüp ja eraldada lüpsmiseks ainult A2A2-geeniga lehmad, kelle piim ongi ainulaadne just selle poolest, et see sisaldab ainult A2-piimavalku, mis on kõhule palju parem. Sellel piimal on mõnus veidi magus maitse – ja seda ilma mingite lisatud suhkruteta –, nii et seda armastavad väga ka väikesed lapsed. Zemaitijos Pienast tasub usaldada, sest ettevõttel on juba pea sada aastat kogemust.

Zemaitijos Pienas

Piimaga saab teha ka palju muud, kui seda niisama juua. Zemaitijos Pienase piima kasutades valmivad maitsvad piimajoogid ja -kokteilid, krõbedad pannkoogid, pudrud ja magustoidud. See piim sobib väga hästi ka küpsetistes kasutamiseks. Toome siin ära kaks retsepti, kus on ideaalne kasutada Zemaitijose A2-piima.

Apelsini-kaerahelbepuder

Koostisosad

300 ml Zemaitijose A2-piima

100 gr kiirkaerahelbeid

100 ml värskeltpressitud apelsinimahla

Näpuotsaga soola

1 tl mett

Valmistamine

Vala piim kastrulisse, lisa sool ja kuumuta keemiseni. Lisa kaerahelbed ja apelsinimahl ning keeda madalal temperatuuril pideval segades üks minut. Tõsta kastrul pliidiplaadilt ära, lisa mesi, sega ja lase kaks minutit taheneda.

Pane puder kaussi, lisa marju või puuvilju ja naudi!

Zemaitijos Pienas

Pannkoogid

Koostisosad

3 muna

1 klaas Zemaitijose A2-piima

15 grammi küpsetuspulbrit

Jahu nii palju, et tainas jääks piisavalt paks

1 supilusikatäis suhkrut

Näpuotsaga soola

Praadimiseks õli

Valmistamine

Klopi munad suhkruga lahti, lisa piim ja sega omavahel. Raputa pidevalt segades juurde jahu ja küpsetuspulber, kuni tainas on küpsetamiseks paraja paksusega (umbes vahukoore konsistentsiga). Prae väikesed pannkoogid pannil mõlemalt poolt kuldseks.

Serveeri pannkooke moosi või naturaalse jogurtiga ja naudi!

Zemaitijos Pienas

Jaga
Kommentaarid