Jõuluvana otsustas proovida kätt suunamudimises. Mõeldud-tehtud, peapäkapikk Enni broneeris koha ja nagu naksti pakkis jõuluvana Glämmi päkapikud kotti ning lasi jõulubussil end kohale viia.

Jõuluvana kümme soovitust enese eest hoolitsemiseks

1. Vali endale rahulik puhkekoht

Esimeseks naudingupakkujaks valis jõuluvana Lõuna-Eesti lumiste mändide all oleva Kubija hotell-loodusspaa. See on parajalt privaatne ja rahulik, et kasvõi korraks päriselt habe varna riputada.

2. Vaata, et seal saaks süüa

Kui jõuluvana kohale saabus, ei suutnud ta ära imestada perenaise külalislahkust. Pikast ja lumisest sõidust räsituna ei jõudnud ta veel uksest sissegi, kui juba ootasid teda restoranis soojad road – maitsvad, kehale jõudu andvad ja kohalikust toorainest tehtud!

3. Otsi koht, mis oleks teistmoodi kui kodu

Järgmisena saadeti ta spaasse. Spaa- ja saunakeskuses oli kõik vajalik olemas – viis erinevat veesilma koos nelja erineva saunaga. Väikesed päkapikud nautisid enim madalat veesilma ja mõnusaid snäkke. Meie Glämmi lemmikuks jääb aga ikka klassikaline leilisaun. Seal sai mõnusalt istuda, kuni päkapikud end vees väsitasid. Spaa-aeg perega on tõeline jõulumaagia.

Leilisaun on jõuluvana Glämmi lemmik

4. Ära piirdu ainult ühe puhkekohaga

Pärast tõelist lõõgastust Kubijas otsustas jõulukvartett edasi liikuda Värska Kuurortravikeskusesse.

5. MAGA!

Kuigi Glämmi armastab oma väikeseid päkapikke väga, otsustas ta Värskas võtta endale eraldi toa, et ennast tõeliselt välja magada.

6. Hellita end luksusega

Pärast aga juhatati ta lausa soojaravile, et külmast kangeid konte üles soojendada.

7. Lase oma päkapikkudel möllata

Päkapikud saadeti aga rohkeid atraktsioone nautima Värska veekeskusesse. Lastebassein ja liumägi olid tõelised staarid. Survekosed ja tugevad veejoad tegid väsinud jalgadele mõnusalt massaaži. Eks see lastele sussi sisse hea ja parema vedamine ole väsitav töö… Kas teadsite, et tegu on Eesti ainsa veepargiga, kus on osaliselt kasutusel maapõuest tulev Värska looduslik mineraalvesi? See tegi päkapikud lõpuni pehmeks.

8. Mine koju

Kuid iga puhkus saab ükskord otsa… Värska pererahvas saatis lõõgastunud, välja maganud ja täis kõhuga jõululised koduteele.

9. Jaga kogemust

Kui jõuluvana oma seikluselt naasis, pidi ta oma spaakogemust kõigile jagama. Nii Kubija loodusspaa kui ka Värska Kuurortravikeskus olid teinud imelist tööd. Jõuluvanal oli uut energiat, et Talveküla jõulumaal veel viimase hetke seltskondi, kooliklasse ja toredaid perekondi vastu võtta. Päkapikudki olid saanud elamuse võrra rikkamaks, et jätkata õpinguid päkapikkude akadeemias.

Päkapikud pärast puhkust

10. Kingi kogemust edasi

Jõuluvana sai aru, et isegi heategijal on vahel vaja enese eest hoolitseda. Päkapikud tuleb teinekord lihtsalt kaasa võtta ja kõik saavad õnnelikuks. Nii et olge nüüd valvsad – uute kogemuste valguses võib nii mõnigi enda kingikotist leida spaakülastuse Lõuna-Eestisse.

Jõuluvana sotsiaalmeedia jälgijad aga saavad tema tegemistele kaasa elada Talveküla Facebooki lehel: facebook.com/EestiJoulumaa

Kui tahad aga ise seda jõulumaa imet kaema minna, saad enda seltskonnale järele tellida jõulubussi.

Jaga
Kommentaarid