Pereköök | Tavalistest võileibadest tüdinenud? 7 võikuretsepti, mis viivad keele alla!
Iga asi saab kord otsa. Olen 12 aastat Pere ja Kodu ajakirjas täitnud eri ametiposte, fotograafist kultuuritoimetajani, ning samal ajal lapsed suureks kasvatanud. Jaanuar tundub just õige aeg edasi liikuda. Lõpetuseks on paslik teha üks võikupidu.
Pakun nii soolaseid kui magusamaid ampse. Võid teha neid ise, lastega koos või panna lapsed meisterdama. Saad valmistada näidised ette ja lapsed jätkavad. Võileibadega – mida eri kultuurides kutsutakse erinevalt: bruschetta, crostini, tapas… – saavad ju kõik hakkama. Peaasi, et tooraine on hea ja värske.
Võid ka julgelt maitseid lisada: oliiviõli, küüslauku, sidrunikoort, ürte, veidi balsamico’t, veiniäädikat. Ma ei hakka siin täpseid koguseid lisama, sest maitsed on nii erinevad. Saiu võiks praadida kohe mõnuga, kärsatada pisut, et maitsed avaneksid… selline rohke toidukultuur, kus söömine viib sind paremasse paika.