Kogu aeg toimub midagi – trennid, kontserdid, peod, laadad, lasteaiakaaslaste sünnipäevad ja arstiajad. Kellelgi on nohu ja keegi läks õpetajaga tülli. Nagu kolm allikat see­kordses rubriigi „Puudutab“ looski ütlevad – kõike on pidevalt liiga palju ning tööd on selle kõige keskele keeruline sobitada. Samas olen väga nõus ka Taavi Eilatiga, kes toob välja selle kõige positiivse külje – lapsed on parimad töö tõhustajad. Ma arvan, et just see on asi, mis ka mind tööl ja pereelus edasi kannab.

Mind ei sega enam ammu, kui kuuene ja neljane keset kodukontoripäeva kaisuloomasõda peavad.

Lapsed panevad meid kiirelt tegutsema ning õpetavad rööprähklemist ja keskendumisoskust kõige jaburamates olukordades. Mind ei sega enam ammu, kui mu kuuene ja neljane keset kodukontoripäeva lärmakat kaisuloomasõda peavad. Eile toimetasin üht äärmist täpsust nõudvat artiklit samal ajal, kui pesamuna mind oma põsepuna ja juuksekriitidega meikis. Kontoris ringi kalpsav vaikne hiir häirib tõenäoliselt mu väikelasteta kolleege, aga minul ei pane enam kulmugi liikuma. Ja kui viis tuhat tähemärki on vaja kolme tunniga ära kirjutada, siis saab see kolme tunniga ka kirjutatud – vahet pole, millises keskkonnas.

Näen, et samad supervõimed on omandanud ka mu töökaaslased, kel väiksed lapsed. Seega uue aasta puhul vihje värbavatele juhtidele: võite arvata küll, et väikelaste vanematel on tegemist nii palju, et töö on aina tagaplaanil, tegelikult aga emadel-isadel kohusetunnet jagub ning tellitud töö potsatab vajalikku postkasti täpselt enne kella viit – sest lasteaiapidu ei või oodata.

Tegusat uut aastat kõikidele rööprähklejatele ning võimalust selle kõige keskel vahel ka hinge tõmmata!

Videoõps aitab põhikooli lõpueksamiks õppida

Mis on murd? Kuidas algebralisi avaldisi lihtsustada? Kuidas joonestada funktsioonide väärtuste pealt graafik? Seda kõike ja paljusid teisi 9. klassi matemaatilisi muresid aitab lihtsas keeles videona lahti seletada videoõps. Vaata Pere ja Kodu lehelt: perejakodu.ee/videoops

Otsime liigutavaid sünnituslugusid

Armsad värsked emmed! Kui sul on alla aastane beebi ning oled enda jaoks kirja pannud või panemas tema liigutavat sünnilugu, jaga seda ka meie lugejatega. Sünnilugusid avaldame ajakirjas regulaarselt. Avaldamisele minevate sünnituslugude autoritega võtame ühendust ning maksame ka honorari. Saada oma sünnituslugu juba täna perejakodu@perejakodu.ee.

Jaga
Kommentaarid