Eelmisel aastal olid Enerhacki lastelaagrid tohutult edukad, sest sajad lapsevanemad esitasid registreerimisavaldusi mõne tunni jooksul pärast registreerimise avamist. Töö laagris toimub kahes keeles - eesti ja vene keeles.

Laagrit väisavad huvitavad külalised

„Talvevaheajal on konkurents laagrite vahel suur. Meie laager keskendub energeetika- ja inseneriteaduse teemadele, paistab silma oma mitteformaalse õppekeskkonna poolest, kus rõhuasetuseks on laste praktilised ja visuaalsed kogemused. Samuti on meil võimalus saada teadmisi nii ülikooli teadlastelt kui ka kutsutud õppejõududelt - näiteks sel aastal külastavad meid Eesti president Alar Karis, samuti energeetika valdkonnaga tegelevad naissoost tippinsenerid ettevõtetest nagu Eesti Energia, Utilitas, Adven ja teised. Selline lähenemine võimaldab meil praegusel kiirel talvepuhkuse ajal vanemaid meelitada ja konkurentsis püsida,“ tunnistab Nehhožina.

Lisaks Eesti presidendile ja energeetikaekspertidele võtavad laagrist osa Ameerika Ühendriikide, Suurbritannia ja Rootsi suursaadikud. Varasemates Enerhacki projektides on osalenud Eesti endine president Kersti Kaljulaid, Euroopa Komisjoni energeetikavolinik Kadri Simson ning ministrid Kristina Kallas ja Piret Hartman.

„Sel aastal oleme kehtestanud sümboolse toitlustamise tasu (5 eurot päevas), et tagada õiglasem laagrisse registreerimine ning võimaldada juurdepääsu enim huvitatud lastele ja nende vanematele. Toidu osas pakume osalejate laagrisse saabumisel väikest hommikust suupistet, tavaliselt on selleks puuviljad ja talvel piparkoogid.“ Lisaks on laagri programmis soe lõunasöök, mille puhul arvestatakse laste toidueelistuste ja vajadustega, räägib Nehhožina.

Enerhack on entusiastide meeskond, kes on ühendanud oma kogemused ja oskused, et tõsta nii laste kui täiskasvanute teadlikkust energeetika vallas. Meeskond loodi 2021. aastal ja pooleteise aastaga valmis rohkem kui 20 projekti:

- tasuta energeetika laagrid 1815 lapsele

- 30 kursust enam kui 700 insenerile (esinejateks 89 tippõppejõudu 25 riigist - Eestist, Skandinaaviast, Euroopast, Aasiast, Lähis-Idast)

- energeetika tunnid kahes koolis (Tallinnas ja Narvas) ja e-õpe platvormil

- 10 töötuba (energeetika teemalist) lastele

- 25 ekskursiooni lastele energeetika objektidel üle Eesti

Jaga
Kommentaarid