On arusaadav, miks palju lapsevanemad ei soovi lastele liiga varakult oma nutitelefoni soetada. Küll aga on olukordi, kui on vaja lapsega kontaktis olla ja temaga suhelda. Seetõttu tuleb teha kaalutletud otsus sõltuvalt lapse vanusest ja leida parim lahendus. Hea uudis on see, et selleks on mitmeid lahendusi, alates lastele mõeldud nutikelladest, mille kaudu on võimalik nendega kontaktis olla, kuni nutitelefonideni välja. Telefonid sobivad juba natukene suurematele lastele, kes käivad koolis, nutikell seevastu on ideaalne lahendus pisematele esimesteks kooliaastateks.

Kui kaasaegsed telefonid pakuvad lisaks helistamisele ja kõnede vastuvõtmisele hulganisti teisi meelt lahutavaid ajaveetmisviise, siis laste nutikelladel on kõige olulisemad funktsioonid olemas: tänu GPS-ile on võimalik lapsevanemal jälgida, kus laps on, ning mõlemal on võimalik teha hääl- ja videokõnesid. Kas pole mitte praktiline ja hea viis, kuidas kontaktis olla?

Juba suuremale lapsele tuleb kahtlemata valida hea hinna-kvaliteedi suhtega nutitelefon, mis sobib pildistamiseks, filmimiseks ja mängimiseks. Kaup24-s ja Hansapostis on hulganisti erinevaid nutitelefone mitmes hinnaklassis ning erinevate funktsioonidega. Lisaks sellele on e-poodide suurest elektroonikavalikust võimalik tellida ka kõrvaklapid või arvuti jaoks mikrofonid. Mine vaata järele!

Sülearvuti ja muud tarvikud

Sülearvuti on ühel hetkel vajalik nii kodutööde tegemiseks kui ka lapsele huvitavate mängude ja muude hobide realiseerimiseks. Olgu selleks siis videotöötlus, arvutimängud või miski muu, sülearvutit kasutades saab tegeleda sellega, mis meeldib. Loomulikult, sõltuvalt lapse vanusest ja sülearvuti otstarbest tasub valida kõige parema hinna ning kvaliteedi suhtega seade. Sinna juurde võib vaja minna ka teisi tarvikuid, nagu näiteks mikrofonid, laiad monitorid jms. Kusjuures korralik mikrofon kulub ära ka sulle endale juhul, kui tuleb ette veebivahendusel koosolekuid. Seega on tegemist tarvikutega, mis ei ole mõeldud vaid noortele, vaid ka täiskasvanutele.

Kuidas valida nutiseadmeid lastele?

Kuidas siiski valida nutiseadmeid, olenemata sellest, mida täpselt sinu lapsele vaja on? Meie eelmised lõigud käsitlevad vaid mõningaid seadmeid, mida sinu lapsed ühel hetkel vajavad, aga tegelikkuses on neid veelgi enam. Selleks oleme koostanud sinu jaoks ka üldised soovitused, mida järgida igasuguse nutiseadme ostul.

  1. Arvesta lapse vanusega.

  2. Pane kirja, mille jaoks seadet tegelikult vaja on.

  3. Uuri, millised tooted on turul olemas, ja hoia silm peal erinevatel kampaaniatel, näiteks uuri kliendilehti.

  4. Vali toodete hulgast kõige parema hinna-kvaliteedi ja funktsionaalsusega toode, mis vastab eelnevates punktides käsitletule.

Kui seade on juba ostetud ja sulle tundub, et laps võib selle kasutamisega liiale minna, räägi sellest temaga ja seadke üheskoos mõistlikud reeglid!

Jaga
Kommentaarid