Uudistamist jagub nii rahulikumal „elektrikorrusel“, mis võib sõna otseses mõttes ka juuksed püsti ajada ja pakub tubastes tingimustes muljet avaldavat välgu-show’d, kui ka keskuse alumisel korrusel, mis kuulmis-, nägemis- ja tundmismeeltele palju erinevaid elamusi ning rõõmu loob.

Kolme 7–10-aastase preiliga seal käinuna saab kindlalt öelda, et see pole sugugi ainult poistele, nagu temaatikast mõni ekslikult arvata tahaks. Erilist lusti pakkusid suurele naisperele nii tuuletunnel, erinevad peegli-illusioonid kui ka kõverpeeglid, aga ka heli ja valgusega eksponaadid, mis aitasid täiskasvanutelgi mõnusalt unustada halli argipäeva ning tuua uusi värve nädalavahetusse.

Planetaariumielamus viib kosmilistele radadele seiklema ja annab mõnusa võimaluse hetkeks istuda ning lasta end Tallinna kesklinnast avakosmosesse väikesele minireisile kanda sootuks teistmoodi ja endasse haaravamalt, kui tavakino seda teeb.

Naelavoodi? Kas see torgib ka? Kuidas bassilained vee võnkuma panevad? Kas ja kuidas suudab tuul palli õhus hoida? Kõik need ja veel kümned küsimused leiavad lennanud tundidega vastused, ilma et ekspertteadmised energiavaldkonnast peaks minnes endal kaasas olema.

Usun, et ka aasta pärast tagasi tulles pakub see koht uusi avastusi, sest laste vanusega koos muutuvad ka huvid, süvenemisvõime ning lisaks vahvale ühisele ajaviitele perega leiab sealt iga kord uusi lihtsaid seletusi keerulisena tunduvatele teaduslikele küsimustele, millest paljud ka kooliprogrammides õpituga kooskõlas. Uudistamislusti jagub avastuskeskusesse kindlasti rohkem kui üheks korraks ja mitte ainult lastele, vaid kogu perele!

Toreda üllatusena tuli ka teadmine, et lisaks tavalisele perepiletile on olemas ka pere aastapilet, mis tasub end ära kohe, kui on plaanis sinna minna nii suuremate kui ka väiksemate pereliikmetega enam kui kaks korda aastas.

Vaata lähemalt ja mine avastama!

Jaga
Kommentaarid