„Minu lapsed lähevad sellest õppeaastast kella 9-ks kooli ja näen väga suurt vahet. Varem pidin neid jõuga voodist välja tirima, sest see oli vale kellaaeg neile tõusmiseks. Nüüd ärkavad nad ise üles,“ lisas ta.

Pearaadios une ja puhkamise teemadel ministriga vestelnud Peahea noortenõustaja Anna Leena Koržets tõi välja, et noorte uneprobleemid on tingitud ülemõtlemisest.

„Nõustajatöös näen, et üks levinud probleem noortel on õhtune ülemõtlemine. Magama jäämise eel hakatakse mõtlema halbadest asjadest, mis on juhtunud või võivad juhtuda. Sellisel juhul soovitaksin kirjutada muremõtted üles ning kui need on peast väljas, siis võib olla ka lihtsam uinuda,“ rääkis Anna Leena Koržets.

Kuula täispikka vestlust SIIT.

Vaimse tervise vitamiinid aitavad heaolu parandada

Pearaadio une ja puhkamise teemaline saade osa viienädalasest (11.03-14.04) vaimse tervise vitamiinikuurist, milles osaleb ligi 60 000 inimest enam kui 300-st organisatsioonist.

Vitamiinikuuri alguses saab täita testi, et välja selgitada, missugust vaimse tervise vitamiini kõige enam vaja on. Vaimse tervise vitamiinide testi saab teha siin: https://peaasi.ee/vaimse-tervise-vitamiinid/

Viis vaimse tervise vitamiini on uni ja puhkamine, tasakaalustatud toitumine, meeldivate emotsioonide kogemine, liikumine ja head suhted. Igal nädalal keskendutakse ühele vaimse tervise vitamiinile ja jagatakse soovitusi, kuidas nende abil vaimset tervist tugevdada ja vaimse tervise tasakaalu parandada. Vitamiinikuuris saab osaleda nii üksi, perega, sõpradega, meeskonnaga, kui ka klassi või kooliga.

Peaasi.ee algatatud vaimse tervise vitamiinikuur toimub viiendat korda ja seda rahastab Tervisekassa.

Jaga
Kommentaarid