Stuudios on külas ERGO sõidukikindlustuse portfelli juht Kaido Naarits, Seesami kahjukäsitlusosakonna juht Indrek Petter ja KVARK teadusteatrist Annika Tilga, kes on osalenud ka ETV teadussaates „Rakett 69“. Juttu tehakse erinevatest kindlustusliikidest ja muu hulgas ka sellest, milline kindlustus hüvitab populaarsete elektritõukeratastega põhjustatud kahju.

„Tõuke- või jalgrattale tänapäeval liikluskindlustust ei tehta, kuid abiks tuleb sellisel juhul näiteks eraisiku vastutuskindlustus, mis hüvitab kannatanule põhjustatud kahju,“ selgitab Petter Seesamist. Kõigi suuremate mootorsõidukite puhul tasuks kaaluda aga lisaks liikluskindlustusele ka täiendavalt kaskokindlustuse sõlmimist. „Kindlasti võiks kaskokindlustuse sõlmida ka mootorrataste ja mopeedidega liiklemisel, sest ajalugu näitab, et nende parandamine läheb sõiduautode parandamisest vähemalt kaks korda kallimaks maksma,“ ütleb Naarits ERGO-st.

Liikluskindlustuse kehtivust saab mugavalt kontrollida: www.lkf.ee/kindlustusekehtivus

Kuivõrd liiklusohutuse mõistes kõige odavam elukindlustus on kiiver, näitab Tilga KVARK teadusteatrist füüsilise katse toel, millist mõju ja kaitset kiiver pakub.

Samuti selgitatakse saates vähe teada asjaolu, et koos kodukindlustusega pakuvad paljud kindlustusseltsid ka kaasas kantava vara kindlustamist. „See tähendab, et kui inimene läheb näiteks rattaga poodi või nutitelefoniga kuhugi avalikku kohta ja emb-kumb temalt ära varastatakse, katab sellegi kahju kodukindlustus,“ räägib Naarits.

Saates tutvustatakse ka õnnetusjuhtumi- ja reisikindlustuse olemust ning põhjuseid, miks tasuks ka need kindlustuslepingud sõlmida. Lisaks saab oma silmaga näha katset leegiga, kust ilmneb vee eriline soojusmahutavuse omadus. Saatejuht on Tanel Talve.

Loe kindlustusest Eesti Kindlustusseltside Liidu veebilehelt www.kindlustame.ee

1x
00:00

Jaga
Kommentaarid